Rămâi conectat

Sport

CS Unirea Alba Iulia reunește în anul Centenar sportivi din toate colțurile țării, prin găzduirea de concursuri naționale: Primul, Campionatul Național de Marș, în 25 martie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia, împreună cu Federația Română de Atletism, organizează duminică, 25 martie, în Orașul Marii Uniri, Campionatul Național de Marș, la care vor participa cei mai buni 150 de sportivi din toată țara.

Clubul Sportiv Unirea, care are șapte secții active – atletism, haltere, box, powerlifting, judo, orientare și tenis de masă – și-a propus ca la 100 de ani de la Unirea Transilvaniei cu România să organizeze la Alba Iulia o etapă de campionat național pentru fiecare ramură sportivă.

”Am început cu secția de atletism, una de referință în România, care are cele mai bune rezultate. Încă de la începutul mandatului mi-am propus să marchez anul 2018 prin organizarea de evenimente naționale la Alba Iulia. Ne aducem aminte, sigur, adeseori în zi de sărbătoare, că în dimineața zilei de 1 Decembrie 1918 la Alba Iulia au venit cei 1.228 de delegați pentru a vota Unirea Transilvaniei cu România, care este, până în zi de astăzi, cel mai mare act de voință al tuturor românilor. Pe lângă sportivii participanți, va fi un bun prilej să viziteze Orașul Unirii și rudele acestora, susținători și echipele tehnice. Din păcate, din cauza că nu avem o sală polivalentă, care să întrunească toate cerințele, etapa națională a campionatului de judo nu o putem organiza aici. Până una alta, ne bucurăm de marș, de atletism”, a spus directorul CS Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureșan.

Sunt așteptați să participe între 150 și 170 de sportivi, de la toate cluburile din țară care au secții de atletism afiliate Federației Române de Atletism.

Traseul concursului va fi aproximativ același pe care, de Ziua Națională, defilează sute de militari, convoaie de transportoare blindate, tunuri, mașini de luptă și autospeciale.

Astfel, concurenții vor lua startul, în dimineața zilei de 25 martie, de la Hotel Cetate, și vor mărșălui pe Bulevardul Horea, cu întoarcere la sensul giratoriu de la intersecția cu Calea Moților, până la Casa de Cultură a Sindicatelor, de unde se vor întoarce pe același traseu. Pe perioada desfășurării concursului, traficul va fi restricționat.

Campionatul se va desfășura pe categorii: copii, juniori, tineret și seniori, la masculin și feminin.

Copii (12 – 13 ani) fete – 2.000 de metri, băieți – 3.000 de metri.

Juniori 3 (14 – 15 ani) fete – 3.000 de metri, băieți – 5.000 de metri

Juniori 2 (16 – 17 ani) fete – 5 kilometri, băieți – 10 kilometri

Juniori 1 (18 – 19 ani) distanță 10 kilometri (băieți și fete)

Tineret (20 – 22 ani) distanță 20 de kilometri (băieți și fete)

Seniori (peste 23 de ani) distanță 20 de kilometri (băieți și fete)

Corneliu Mureșan a fost desemnat Directorul de Concurs al Campionatului Național de Marș, ediția de iarnă, de la Alba Iulia, iar partenerii sunt Federația Română de Atletism, Asociația Județeană de Atletism Alba, Politia Rutieră Alba, Primăria Alba Iulia, Politia Locala Alba Iulia, Inspectoratul Județean de Jandarmi Alba, Direcția pentru Tineret și Sport Alba, Colegiul National Militar ”Mihai Viteazul” și Casa de Cultura a Studenților Alba.

Secția de atletism a CS Unirea Alba Iulia a ajuns una de referință în România, având de la înființare și până în prezent, peste 40 de participări la competiții mondiale și europene, inclusiv jocuri olimpice, dar și peste 300 de medalii la campionatele naționale. Cele mai bune performanțe au fost obținute la proba de marș, iar cele mai performante sportive sunt Norica Câmpean, Ana Maria Groza și Ana Rodean.

CS Unirea se află în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului și promovează, cu prioritate, disciplinele, ramurile şi probele sportive cuprinse în programul jocurilor olimpice.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

LPS Sebeș U17, eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită pentru LPS Sebeș U17 LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș U17, echipă pregătită de Doru Oancea, a părăsit cu capul sus Cupa României la fotbal.  În meciul eliminatoriu din sferturile de finală ale competiției, găzduit de Baza Sportivă „Pielarul”, LPS Sebeș U17 a fost învinsă la limită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea