CS Ocna Mureș – cinci transferuri pentru evitarea retrogradării | Atacantul Romică David, sub comanda antrenorului Gabriel Cotoară

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

CS Ocna Mureș, nou-promovata în Liga a 3-a, a realizat 5 achiziții pe ultima sută de metri a perioadei de transferuri. Formația din orașul salin încearcă să-și întărească lotul în perspectiva luptei pentru evitarea retrogradării și a startului ratat de sezon.

“Soda dragă” a pierdut toate cele 4 meciuri disputate în Liga a 3-a și este „lanterna roșie”, cu un singur gol marcat și 9 încasate (cea mai modestă defensivă a Seriei a 9-a). Astfel, “alb-albaștrii” s-au mișcat rapid după eșecul extern cu Sănătatea Cluj și au reușit să obțină semnăturile a 5 fotbaliști, după cum urmează: Alexandru Dumitru (24 de ani, fost la CS Făurei în acest sezon și în trecut coleg la Rapid cu portarul Vlad Ignat) – poate evolua mijlocaș central și fundaș central; Carlos Lazăr (20 de ani, din Aiud, de la United București) – apărător central; Cristian Trifan (18 ani, LPS Cluj și LPS Tg. Mureș) – mijlocaș stânga; Robert Bartoș (18 ani, Viitorul Cluj și Unirea Ungheni) – jucător de bandă dreapta; Romică David (32 de ani, liber de contract, ultima dată la CS Universitatea Alba Iulia) – atacant. V

ELIT

ârful din Munții Apuseni poate fi considerat o achiziție importantă, mutare menită să întărească compartimentul ofensiv. Experimentatul jucător a mai jucat la Performanța Ighiu, Industria Galda de Jos, Cetate Deva și, din ianuarie 2019, la CSU Alba Iulia. În ediția anterioară, R. David a îmbrăcat tricoul contracandidatei ocnamureșenilor la promovare, acesta marcând pe “Soda” un gol în remiza din ultima etapă a turului, scor 2-2. “În mod categoric ne dorim să obținem puncte și rezultate pozitive,. Tocmai de aceea am realizat aceste transferuri, jucători în care avem încredere. Sperăm ca venirea lor să reprezinte un plus pentru noi, cu toate că va fi dificil cu omogenizarea pe termen scurt”, a confirmat antrenorul Gabriel Cotoară.

Pe de altă parte, gruparea din orașul salin a și renunțat la câțiva fotbaliști, respectiv D. Varga și R. Moldovan (aduși în această vară), pe lista plecărilor fiind și o surpriză… atacantul Silviu Mureșan (ex-Industria Galda), fotbalist ce semnase contractul înaintea debutului turului, după ce în prima fază a refuzat propunerea ocnamureșenilor.

Asfel, în acest moment, efectivul formației din Ocna Mureș este compus din 26 de jucători, 9 dintre aceștia fiind juniori (din anul 2000 și mai tineri): Al. Kiraly, Vădan, Șumblea, Busuioc, Moise, Hoca, plus trei nou-veniți – C. Lazăr, Trifan și Bartoș. În etapa viitoare, formația condusă de Gabriel Cotoară va juca pe propriul teren, sâmbătă, 10 octombrie, un derby județean cu Unirea Alba Iulia, după ce la precedenta evoluție “acasă” a fost învinsă net, scor 5-1, de o altă grupare din Alba, liderul CSO Cugir.

Dan HENEGAR