Rămâi conectat

Actualitate

Crucea Roşie – Filiala Alba ajută sinistraţii din „iadul alb”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Donaţiile pentru sinistraţi se colectează la sediul Crucii Roşii din Alba Iulia, strada Bucureşti nr. 16

    Crucea Roşie Română Filiala Alba împreună cu Instituţia Prefectului Judeţului Alba a demarat o campanie de strângere de fonduri şi colectare de bunuri pentru persoanele afectate de ninsori şi de viscol în regiunea de sud-est a ţării.
Judeţele Buzău, Vrancea, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu şi Galaţi sunt printre principalele zone greu încercate de iarnă: zeci de mii de oameni au rămas izolaţi, sute de localităţi au rămas fără energie electrică, autostrăzi, drumuri naţionale şi judeţene impracticabile, mii de unităţi de învăţământ închise şi oameni care se luptă să supravieţuiască fără alimente, căldură şi apă potabilă.
„Crucea Roşie Filiala Alba vine să completeze intervenţiile autorităţilor abilitate şi a filialelor de Cruce Roşie din teritoriu, sprijinind populaţia izolată.
Facem un apel la persoanele fizice şi juridice pentru a se alătura demersului nostru şi a contribui la ajutorarea sinistraţilor prin donaţii în alimente neperisabile, pături sau fonduri, la sediul Crucii Roşii din Alba Iulia, Str. Bucureşti nr. 16, în intervalul orar 8.00-16.00. Sumele pot fi depuse şi în contul deschis la BCR sucursala Alba RO72 RNCB0003037781770001. Pentru orice relaţii suplimentare cu privire la desfăşurarea campaniei ne puteţi contacta la numerele de telefon 0258 812 257; 0722 654 324 sau e-mail: [email protected]”, spune Adrian Ionel Duşa, directorul Crucii Roşii Filiala Alba.
La campania iniţiată de Crucea Roşie şi Instituţia Prefectului Judeţului Alba, privind colectarea de alimente neperisabile şi bani pentru persoanele afectate de viscol şi zăpadă din sudestul ţării, s-au alăturat şi o parte din instituţiile care compun Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba: ISU Unirea Alba, IJ Jandarmi Alba, DSP Alba. Primăria Municipiului Alba Iulia, de asemenea şi-a manifestat intenţia de a sprijini campania. Angajaţii acestor instituţii vor fi informaţi asupra acţiunii de colectare demarată de Crucea Roşie Alba şi o mare parte dintre aceştia se vor deplasa la punctul comun de colectare.
Punctul comun de colectare este la depozitul Crucii Roşii din Alba Iulia, str. Bucureşti nr. 16.
Crucea Roşie Română a direcţionat aproximativ 3 tone de alimente şi pâine către zonele cel mai greu afectate, Buzău şi Ialomiţa. 1 400 de kg de alimente (ulei, mălai, paste făinoase, conserve şi pâine) au fost direcţionate cu un elicopter al Ministerului Administraţiei şi Internelor în zonele înzăpezite din judeţul Ialomiţa, comunele Miroşeşti şi Cacova. Un alt transport de 1450 de kg de alimente au fost distribuite cu sprijinul elicoperului Ministerului Apărării Naţionale în judeţul Buzău în localităţile Boldu şi Cochirleanca.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea