Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Cristian Coroian, noul antrenor principal al Metalurgistului Cugir

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Coroian Metalurgistul CugirCristian Coroian este noul antrenor al Metalurgistului Cugir, acesta acceptând provocarea venită de la divizionara terţă. Meciul său de debut va fi sâmbătă, 4 octombrie, pe Arena „CSO”, în cadrul etapei a 6-a a Ligii a 3-a, cu CS Oşorhei. Coroian a început sezonul la cârma unei alte echipe din Seria a 5-a, respectiv Gloria Progresul Bistriţa, pe care a părăsit-o în urmă cu o săptămână, din pricina crizei financiare. Eşecul sever de la Baia Mare, 0-3 a determinat urgentarea instalării unui nou antrenor principal pe banca tehnică a Metalurgistului Cugir. „Am ajuns la un acord verbal, zilele viitoare vom semna și am dat curs ofertei întrucât am știut informații despre echipă, fiind din aceeași serie. Coroborat cu condițiile oferite am acceptat să preiau echipa și pe termen scurt ne propunem să o facem să evolueze bine. Obiectivul primordial este unul să jucăm un fotbal de calitate, să ne situăm în primele două trei echipe ale seriei, iar dacă vom reuși să promovăm cu atât mai bine. Orice mandat de antrenor este o provocare, deci și acest mandat de la Cugir. Este un avantaj că am antrenat în Seria a 5-a, cunosc în mare cum stau lucrurile. Sâmbătă, cu CS Oșorhei categoric vrem să câștigăm, dar ne așteaptă un meci foarte dificil”, a declarat Cristian Coroian.

*A condus primul antrenament, secunzi Șuvaina și Itu!

Întors de la București, unde a participat la cursurile Pro, Cristian Coroian a fost astăzi la Cugir unde a făcut cunoștință cu noii săi elevi și a condus primul antrenament. „Ne-am înțeles cu Coroian pentru un contract până în vară, cu opțiunea prelungirii pentru încă un an în cazul atingerii obiectivului. Sperăm să avem rezultatele dorite și să fi reușit o mutare inspirată, echipa avea nevoie de antrenor principal„, a declarat președintele Ciprian Pahone.

Coroian va avea ca și secunzi pe Lucian Itu și Cosmin Șuvaina, foștii colaboratori a lui Mănăilă, acceptând momentan să nu continue colaborarea cu Sandu Negrean, cu care a lucrat la Bistrița. „Am avut repere și informații pozitive despre Metalurgistul. Exceptându-l pe Homei, n-am mai lucrat cu alți jucători din actualul lot, dar știu că există potențial. E posibil ca în viitor să ni se alăture și Sandu Negrean„, a mai spus Coroian.

Conjudeţenii au pus astfel capăt interimatului ce data după prima etapă, când Dan Mănăilă a renunţat, din motive neclare. De atunci cugirenii au avut pe listă nume precum Sebastian Moga, Laszlo Balint sau Stelian Gherman, însă ultimele negocieri au fost purtate cu Dragoş Bon (34 ani, fost secund al lui Nicolo Napoli la FC Universitatea Craiova) şi Călin Moldovan (46 ani, ultima dată la FC Zagon)

*Carte de vizită impresionantă

În vârstă de 41 de ani, Cristi Coroian are o carieră prodigioasă, începută la CFR Cluj. Pe prima scenă a evoluat la „U” Cluj, FC Naţional (1996-1998), Gloria Bistriţa (1998-2005 şi 2007-2011) şi CFR Cluj (2005-2007), având 86 de goluri marcate, cele mai multe pentru echipa lui Jean Pădureanu, unde a evoluat 11 sezoane. A cunoscut şi botezul cupelor europene, în Intertoto, atât pentru Gloria Bistriţa, cât şi pentru formaţia din „Gruia”.

În 2009 a devenit secund la Gloria Bistriţa, în 2013 a fost numit principal la FCM Tg. Mureş. A antrenat şi echipa a doua a Bistriţei, dar şi prima garnitură în Liga secundă, în stagiunea precedentă. A părăsit Gloria Progresul Bistriţa după 4 etape, în urmă cu puţin timp şi a acceptat provocarea venită de sub Drăgana.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea