Rămâi conectat

Sport

Cred că putem ajunge chiar în finala campionatului!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

interviu cu baschetbalista Ancuţa STOENESCU (CSU Alba Iulia)

Baschetbalista Ancuţa Stoenescu (CSU Alba Iulia), nou venită în Cetatea Marii Uniri are un palmares remarcabil pe terenul de baschet. Jucătoarea în vârstă de 32 de ani a adunat numeroase titluri naţionale în ţară – patru cu ICIM Arad, două cu Livas Târgovişte, precum şi două titluri de campioană în Cipru, cu AEL Limassol. Ancuţa şi-a păstrat pe tricou numărul 24, la fel ca şi precedentul club BC Danzio Timişoara şi a cucerit medalia de bronz la Campionatele Europene U20 cu echipa naţională a României, bifând şi trei prezenţe la turneul final al Campionatului European de senioare (2001, 2005, 2007). Stabilită prin căsătorie în insula Afroditei, Stoenescu a bifat şi 5 stagiuni petrecute în străinătate, a mai jucat pentru Sporting Atena (Grecia), cu care a participat şi în Euroligă, Kervanos Stovrolou şi AEL Limassol (Cipru), Eliztur Ramla (Israel).
– Ai avut mai multe oferte în această pauză, de ce ai ales CSU Alba Iulia?
– Am ales propunerea venită de la Alba Iulia întrucât am înţeles că există un proiect de lungă durată, dar şi pentru performanţele pe care echipa le-a izbutit până acum. Am ajuns la o formaţie bună, clasată pe podium şi mi-am propus ca, până la urmă, să realizăm o performanţă cât mai frumoasă.
– Cum ţi se pare echipa şi pe ce poziţie crezi că se va clasa la final?
– Sper să avem un parcurs cât mai bun, cred că ne putem clasa cât mai sus şi că avem şanse chiar la o finală. Promit să fac tot ce pot pentru această echipă şi pentru suporterii albaiulieni. Fanii sunt foarte importanţi pentru orice echipă şi sportul fără suporteri nu ar mai fi acelaşi. Aş dori să vină în număr cât mai mare să ne susţină, pentru că altfel este când joci cu o sală plină, ca jucător prinzi aripi. Pentru mine, publicul este al şaselea jucător.
– Care au fost primul tău contact cu baschetul şi cum s-a derulat cariera personală până în prezent?
– Baschetul l-am început la Timişoara, iar, apoi, având în vedere că acolo nu exista o echipă de Divizia A, am fost nevoită să plec şi am ales să evoluez undeva aproape de casă, deoarece eram tânără. Am optat pentru Arad şi acolo mi-am petrecut mulţi ani, frumoşi pentru mine şi cariera mea. Apoi, am jucat o vreme îndelungată şi în străinătate iar, după câţiva ani, m-am hotărât să mă întorc în România, locul în care am început baschetul.
– Cum te-ai descrie ca jucătoare şi care crezi că este punctul tău forte?
– Prea serioasă cu baschetul, îmi place foarte mult şi uneori sunt prea strictă cu mine. Nu am avut neapărat un model în baschet, pur şi simplu am învăţat de la toată lumea. Mă uit des la baschet, văd lucrurile bune, le văd şi pe cele rele şi încerc să nu le fac. Apărarea îmi place foarte mult, iar, dacă în atac într-un meci nimic nu îţi intră şi poţi să cauţi scuze de genul că ai fost faultat şi arbitrul nu a văzut, în apărare totul ţine de voinţă şi de tine, cât de mult vrei să faci.
– Care este perioada din cariera ta pe care ţi-o aminteşti cu drag?
– Sunt multe. Atunci când câştigi, automat te şi bucuri şi am avut parte de multe victorii în plan baschetbalistic, de aceea îmi este greu să aleg unul anume.
Interviu realizat de
Sorin STANCIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea