Ziarul Unirea

Cred că administraţia locală şi Consiliul local vor sprijini activitatea spitalului din Cugir

Prezent la Cugir la un post de radio local, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel s-a referit în mod special la situaţia spitalului orăşenesc, un subiect care a stârnit nu de mult polemici legate de existenţa unităţii locale de sănătate.
„Tot ce s-a scris în presă de către o anume formaţiune politică legat de o listă cu unele spitale ce ar urma să fie desfiinţate, printre care şi cel din Cugir nu sunt decât simple speculaţii şi poveşti, despre care eu nu am cunoştinţă”, a declarat Ion Dumitrel. Preşedintele Consiliului Judeţean Alba a spus că în administrarea instituţiei pe care o conduce se află Spitalul Judeţean şi Sanatoriul TBC Aiud, iar domnia sa nu are nicio legătură cu spitalele din  teritoriu aşa cum eronat s-a arătat în unele articole transmise presei de adversari politici.
„Ştiu că e greu de administrat un spital dar pentru problemele ce apar la aceste unităţi, vinovaţi se fac cei care au administrat şi administrează respectivele instituţii. Noi nu am luat Spitalul Judeţean ca să punem directori PD-L, ci ca să facem servicii de sănătate. Or, de aceste spitale din oraşe răspund primarii şi consiliile locale care au menirea să înveţe care sunt problemele cu care se confruntă unităţile pe care le administrează”, a susţinut Dumitrel.
El a mai adăugat că pe de o parte se strigă să se depolitizeze instituţiile, iar pe de altă parte există o bătălie să fie numiţi directori oameni de partid, chiar şi fără concurs. „Să nu uităm că politicienii şi-au bătut joc de sănătate de mai bine de 20 de ani. Un spital trebuie organizat să creeze condiţii medicilor şi personalului, să lucreze pentru oameni, să fie eficient. Activitatea nu se face prin prietenii şi dând vina pe alţii”, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean.
În ceea ce priveşte Cugirul, Ion Dumitrel crede că administraţia locală şi Consiliul local vor face totul ca lucrurile să meargă bine la spital. El a dat exemplu Abrudul, unde primăria a adus personal medical de specialitate şi a făcut investiţii notabile. În încheierea discuţiilor, Dumitrel n-a exclus însă o analiză cât mai urgentă asupra situaţiei în care se află sănătatea din judeţul Alba.
Constantin PREDESCU

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419