Rămâi conectat

Economie

Contribuabilii mari şi mijlocii vor depune declaraţiile fiscale numai electronic

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Agenţia Naţional de Administrare Fiscal (ANAF) informeaz c, începând cu obligaţiile declarative aferente lunii octombrie, declaraţiile fiscale vor fi depuse numai electronic de ctre contribuabilii mari şi mijlocii, definiţi conform reglementrilor în vigoare, precum şi de sediile secundare ale acestora. Astfel, de la data de 25 noiembrie 2010, se vor transmite prin intermediul Sistemului Electronic Naţional urmtoarele declaraţii: a) 100 – Declaraţie privind obligaţiile de plat la bugetul de stat; b) 101 – Declaraţie privind impozitul pe profit; c) 102 – Declaraţie privind obligaţiile de plat la bugetele asigurrilor sociale şi fondurilor speciale; d) 120 – Decont privind accizele; e) 130 – Decont privind impozitul la ţiţeiul din producţia intern; f) 300 – Decont de tax pe valoarea adugat; g) 301 – Decont special de tax pe valoarea adugat; h) 390 – VIES Declaraţie recapitulativ privind livrrile/achiziţiile/prestrile intracomunitare; i) 710 – Declaraţie rectificativ. Declaraţiile menţionate se depun prin accesarea site-ului www.e-guvernare.ro. Documentele trebuie semnate prin utilizarea certificatului calificat emis de un furnizor de servicii de certificare acreditat în condiţiile Legii 455/2001 privind semntura electronic. Pentru garantarea securitţii operaţiunilor electronice, titularii certificatelor calificate se vor înregistra conform instrucţiunilor de utilizare a serviciului depunere declaraţii on-line publicate pe site-ul ANAF, la adresa: www.anaf.mfinante.gov.ro, secţiunea – Declaraţii electronice/înregistrare certificate digitale. Aceeaşi procedur se aplic şi în situaţia în care titularul certificatului calificat este desemnat sau împuternicit de ctre mai mulţi contribuabili pentru semnarea declaraţiilor fiscale. ANAF încurajeaz persoanele care nu se încadreaz în categoria contribuabililor mari sau mijlocii s utilizeze mijlocul electronic de depunere a declaraţiilor fiscale ca metod alternativ de declarare. Lista furnizorilor de certificate digitale calificate acreditaţi în prezent se gseşte pe site-ul Ministerului Comunicaţiilor şi Societţii Informaţionale (www.mcsi.ro), „Registrul furnizorilor de servicii de certificare”, aceştia fiind, în ordine alfabetic: SC CERTSIGN SRL, SC DIGISIGN SA, SC TRANS SPED SRL. Procedurile de obţinere a certificatelor digitale sunt publicate pe site-urile furnizorilor. Informaţii suplimentare pot fi obţinute la tel. 031-40.39.160 sau la adresa de e-mail asistentaâmfinante.gov.ro. (A.D.T.)

 


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Anunț prelungire apel selecție proiecte M6/3A –,,Promovarea asociativității, inovării și transferului de cunoștințe în zona rurală din Microregiunea Țara Secașelor”

Andreea Ștefan

Publicat

în

Anunț

GRUPUL  DE ACŢIUNE LOCALĂ ASOCIAŢIA ŢARA SECAŞELOR ALBA-SIBIU anunță public prelungirea sesiunii de cerere de proiecte LEADER  aferentă măsurii M6/3A –,,Promovarea asociativității, inovării și transferului de cunoștințe în zona rurală din Microregiunea Țara Secașelor

Număr de referință al sesiunii cererii de proiecte: M19.2-M6/3A  – 01/31.10.2023-29.11.2023

Data limită pentru depunerea proiectelor: 15 decembrie 2023;

Depunerea proiectelor se face, in aceleasi conditii prevazute in apelul de selectie,  până la data de 15 decembrie 2023, în fiecare zi lucrătoare, între orele 9.00 – 12.00, la Sediul GAL Asociația Țara Secașelor Alba-Sibiu, localitatea Ciugud, str. Simion Bran, nr. 50, comuna Ciugud, judetul Alba.

Date de contact: Pop Dan Doru -Manager, Arsu Marius – responsabil tehnic, tel.0770501021, email: [email protected]

Pentru mai multe informații, vă invităm să consultați variantele detaliate ale apelurilor, disponibile în format electronic sau tipărit, la sediul GAL sau pe site-ul asociației. Informaţii detaliate privind accesarea și derularea măsurii sunt cuprinse în Ghidul Solicitantului, disponibil la sediul GAL pe suport tiparit si pe site-ul www.tarasecaselor.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare