Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Cultură Educație

Consiliul Judeţean Alba oferă sprijin agricultorilor care accesează fonduri prin Măsura 1.4.1

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Consiliul Judeţean Alba a iniţiat constituirea unei comisii de lucru la nivel judeţean pentru a veni în sprijinul agricultorilor care doresc să acceseze fonduri din Programul Naţional de Dezvoltare, prin Măsura 1.4.1 şi pentru a lămuri o serie de neclarităţi legate de cerinţele pe care trebuie să le îndeplinească solicitanţii unei astfel de finanţări. În comisia de lucru au fost cooptaţi reprezentanţi ai Direcţiei pentru Agricultură judeţeană, ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, ai Casei Judeţene de Pensii şi ai Casei de Asigurări de Sănătate Alba. „Am constatat că la nivelul judeţului Alba existau neclarităţi privind autorizaţiile pe care cetăţenii trebuie să le aibă pentru a accesa astfel de fonduri, precum şi neclarităţi în privinţa taxelor şi impozitelor ce trebuiesc plătite. Am chemat lângă noi toate instituţiile responsabile şi am reuşit să clarificăm cea mai importantă problemă, cea privind regimul fiscal al veniturilor din agricultura realizate de persoane fizice autorizate ce beneficiază de finanţări prin Măsura 1.4.1.”, a spus Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba.
În urma discuţiilor dintre reprezentanţii instituţiilor mai sus amintite s-a decis că, pentru a beneficia de fonduri nerambursabile, persoanele fizice care realizează venituri din agricultură trebuie să deţină autorizaţii eliberate de Oficiul Registrului Comerţului pentru activităţile pentru care solicită finanţare. În ceea ce priveşte veniturile din agricultură considerate neimpozabile, în această categorie sunt incluse veniturile realizate de proprietar din valorificarea în stare naturală a produselor obţinute de pe terenurile agricole, proprietate privată sau luate în arendă şi veniturile realizate din creşterea animalelor şi păsărilor, apicultură şi sericicultură. Se consideră în stare naturală produsele agricole obţinute după recoltare, precum şi cele de origine animală (lapte, lână, ouă, piei crude şi altele asemenea). În acest sens s-au făcut precizări la veniturile din subvenţiile primite care sunt neimpozabile în inţelesul impozitului pe venit şi pentru care  nu se datorează contribuţii pentru asigurări de sănătate. Persoanele fizice autorizate şi cele care urmează a se autoriza, pentru finanţări prin  Măsura 141, care realizează venituri sub 8088 lei/an nu au obligaţia să se asigure în sistemul public de pensii. (G.Ş.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai Ioana Bogățan: „Festivalul și publicul suferă de fapt pentru că, de multe ori, trebuie să renunțăm la anumite spectacole deoarece nu avem săli cu dotările tehnice de care este nevoie” În luna mai, la Alba Iulia se desfășoară Festivalul Internațional de Teatru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea