Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Consiliul Judeţean Alba a dat startul Proiectului „Monumente de for public” destinat localităţilor rurale

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Reuşita proiectului „Să ne cunoaştem monumentele din zona Cugir – Câmpul Pâinii”, promovat în cursul anului trecut de o echipă coordonată de consilierul local Aurel Voicu s-a bucurat de un interes major din partea autorităţilor judeţene. Pornind de la acest exemplu, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, spunea la reuniunea de finalizare a proiectului desfăşurată la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir că va extinde şi susţine acest valoros demers pentru toate localităţile judeţului. Şi după cum a promis, aşa a şi făcut. Având la bază Legea nr. 120\2006, autoritatea judeţeană a dat startul proiectului „Monumente de for public”, proiect care constă în identificarea monumentelor de for public din judeţul Alba, din mediul rural, în scopul protejării şi punerii în valoare a acestora, educarea tinerilor pentru preţuirea valorilor şi istoriei locale.
Potrivit preşedintelui Ion Dumitrel, a fost stabilit calendarul de derulare a proiectului şi anume: l ianuarie-februarie 2012, lansarea proiectului la comune (primării); l februarie-iunie 2012, documentare şi întocmire fişe; l iunie-septembrie 2012, festivităţi de premiere. În acest sens au fost informaţi primarii şi cei implicaţi în demers cu privire la derularea proiectului şi legislaţia în domeniu, s-au transmis spre întocmire fişele monumentelor de for public şi s-a propus bugetul pentru proiect estimat la 10.000 de lei.
În cadrul acţiunii urmează a se realiza eseuri, materiale fotografice, machete de către elevi referitoare la monumente sau evenimente legate de acestea. Premierea constă într-un premiu pentru cea mai documentată fişă, 3 premii pentru elevi – prezentarea celor mai bune materiale. După cum preciza preşedintele Ion Dumitrel, parteneri în proiect sunt Consiliul Judeţean, primăriile, şcolile – cadre didactice, elevi, preoţi, bibliotecari, directori de cămine culturale, persoane implicate în viaţa culturală a satului ş.a.
Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ce facem cu ouăle vopsite rămase după Paște: Cât timp sunt sigure pentru consum

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce facem cu ouăle vopsite rămase după Paște: Cât timp sunt sigure pentru consum Ouăle fierte și vopsite de Paște pot fi păstrate fără coajă până la 4 zile, iar cele decojite sau umplute – până la 48 de ore în frigider. Le puteți folosi în salate, gustări sau puteți face o tartă italiană de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea