Concurs de eseuri pentru tineri sau grupuri de tineri de liceu – “Culorile diversității”

Concurs de lucrări (prezentare și/sau poster) intitulat “Culorile diversității”.

Tineri sau grupuri de tineri de liceu (maximum 2 persoane), clasele a IX-a – a XI-a, sunt invitați să trimită lucrările lor (prezentare și/sau poster) până la data de 20 iunie 2015 la adresele de email office.srita@yahoo.com și elena.cruceru@dri.gov.ro, menționând în textul email-ului numele și prenumele, liceul în care studiază, date de contact.

INFORMARE COVID-19

concurs eseuriPrezentare
Prezentarea se pregătește în formă de eseu, ce nu va depăși 1 pagină A4 (aproximativ 2000 de caractere fără spații).

Poster
Se va trimite o fotografie a posterului de minimum 1 Mb și maximum 5 Mb, menționându-se titlul acestuia și o scurtă descriere a ideii pe care o ilustrează (aproximativ 200 de caractere fără spații).

Lucrările trebuie să fie originale și să nu fi fost publicate sau prezentate în cadrul altor evenimente.

Tinerii ale căror lucrări vor fi câștigătoare vor participa la ediția din acest an a Școlii interculturale, program care se va organiza în două etape în cursul anului 2015, în două regiuni multiculturale, astfel:
• 9-12 iulie, în județul Tulcea;
• 17-20 septembrie, în județul Mureș.

Câștigătorii concursului vor fi anunțați prin email până la data de 22 iunie 2015 și vor trebui să confirme participarea la cele două etape ale ale Școlii interculturale până la data de 24 iunie 2015. Toate costurile ocazionate de Școala interculturală (transport cu trenul sau microbuzul, cazare, masă, taxe de vizitare) vor fi acoperite de către Departamentul pentru Relații Interetnice.

Școala interculturală se află la a doua ediție, scopul programului fiind acela de a stimula participanții să reflecteze asupra modului de formare și funcționare a prejudecăților și stereotipurilor, de a dezvolta capacitatea lor de a identifica prejudecățile și discriminarea față de diferite grupuri în viața de zi cu zi, precum și impactul prejudecăților asupra mediului și societății. De asemenea, participanții vor cunoaște diferite culturi, pentru a fi în măsură să înțeleagă și să respecte diversele forme de manifestare a identității etnice, lingvistice, religioase și culturale.

Educația interculturală se bazează pe interacțiunea între grupuri diverse din punct de vedere social și cultural, participanții așadar vor învăța din propria lor experiență care sunt asemănările și diferențele dintre cultura proprie și alte culturi, vor conștientiza valoarea diversității și vor înțelege ce îmnseamnă empatia față de alte culturi.

B.R.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...