COD GALBEN de ploi și vijelii în Alba și alte 11 județe: Descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină, până miercuri seara

Meteorologii au instituit cod galben de ploi și instabilitate atmosferică temporar accentuată, în Alba și alte 11 județe, valabil în intervalul  27 mai, ora 16.00 – 29 mai, ora 23.00.

Vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în regiunile vestice, nordice, sud-vestice și centrale.

Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…50 l/mp.


Notă:
Gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat pe tot parcursul acestei săptămâni, în majoritatea regiunilor.

O altă avertizare cod galben de ploi și instabilitate atmosferică a fost stabilită pentru intervalul 27 mai, ora 18.00 – 28 mai, ora 06.00.

Instabilitatea atmosferică va deveni deosebit de accentuată în Banat, vestul și nordul Olteniei, Crișana, Maramureș și vestul Transilvaniei, unde vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, grindină și vijelii.

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...