Rămâi conectat

Cultură Educație

CJP Alba notifică persoanele neasigurate, care au obligaţia să se asigure în sistemul public de pensii

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Casa Judeţeană de Pensii Alba trimite în această perioadă notificări persoanelor care au realizat, în mod exclusiv, un venit brut pe an calendaristic de cel puţin 4 ori câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, adică 8.088 lei. Aşa cum ne-a declarat Nicolae Nartea, directorul executiv al CJP Alba (foto), este vorba despre persoanele aflate în una din situaţiile: administratori sau manageri care au încheiat contract de administrare sau management; membri ai întreprinderii individuale sau ai întreprinderii familiale; persoane angajate în instituţii internaţionale, dacă nu sunt asiguraţii acestora; alte persoane care realizează venituri din activităţi profesionale. Cei care au calitatea de persoane fizice autorizate (PFA) au obligaţia de se asigura în sistemul public de pensii, forma de asigurare pe care urmează aceştia să o încheie cu CJP Alba fiind declaraţia individuală de asigurare. Venitul minim la care se poate încheia asigurarea pentru anul 2010 este de 708 lei/lună, contribuţia datorată pentru acest venit fiind de 222 lei/lună. Venitul maxim la care se poate încheia asigurarea este de 10.110 lei lunar, situaţie în care contribuţia este de 3.164 lei/lună. Termenul limită de plată a contribuţiei sociale este data de 25 a lunii următoare celei pentru care se datorează plata. Depăşirea termenului amintit conduce la plata unor dobânzi şi penalităţi de întârziere calculate pentru fiecare zi de întârziere, până la data achitării sumei datorate, inclusiv. Declaraţia individuală de asigurare se depune în termen de 30 de zile de la data la care cel în cauză are această obligaţie, la sediul CJP Alba, la ghişeele 15, 16 şi 17, de luni până vineri, între orele 8.00 şi 13.00. Potrivit Legii 263/2010, constituie contravenţie următoarele fapte: nedepunerea declaraţiei individuale de asigurare se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei; neplata, timp de 3 luni consecutiv, în condiţiile legii, a contribuţiei de asigurări sociale datorate de asiguraţi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei. Documentele necesare pentru încheierea declaraţiei individuale de asigurare sunt: acte doveditoare eliberate de Oficiul Registrului Comerţului; copie carte de identitate; dosar plic; contul bancar; adeverinţă cu venitul estimat pentru anul 2011, eliberată de administraţia finanţelor publice de care aparţine persoana respectivă. (A.D.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

FOTO| Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Clasa a XI-a B este clasa care deține în acest an școlar distincția „Robert Schuman”, distincție care se oferă clasei cu cele mai bune rezultate la învăţătură. Elevii au reușit să obțină la finalul clasei a X-a, anul școlar 2022 – 2023, cea mai mare medie din colegiul militar, 8,94.

Citește și: Ce vacanțe vor mai avea în anul școlar 2023-2024

Performanțele școlare sunt mereu apreciate și recompensate, astfel că în tradiția colegiului, pe lângă diploma de merit oferită și premierea în cadru festiv a clasei, care obține cea mai mare medie generală, se regăsește și excursia recompensă, într-o destinație aleasă de către colectivul de elevi.

Astfel, în perioada 11 – 12 noiembrie, elevii clasei clasei a XI-a B împreună cu doamna dirigintă Anamaria Fuia au petrecut momente frumoase în excursie la Timișoara, ca răsplată pentru eforturile depuse în anul școlar precedent prin obținerea celei mai mari medii din colegiu.

Citește și: FOTO| Săli de clasă moderne pentru cei 240 de elevi ai ciclului gimnazial de la Colegiul „Lucian Blaga” din Sebeș: Finanțare prin PNRR

Vorbind despre rezultatele școlare obținute, șeful clasei, elev caporal Flavius Taflan, mărturisește că totul se datorează colectivului unit, ambiției și efortului stăruitor depus de fiecare elev în parte.

„Noi, clasa a XI-a B, suntem un colectiv unit. Încă din momentul în care am pășit în acest colegiu militar și am intrat în sala de clasă, ne-am dat seama că avem în comun o mulțime de lucruri. În numeroasele dificultăți apărute pe parcurs, atât la nivel de clasă, cât și individuale, ne-am susținut unii pe ceilalți în mod necondiționat, știind că numai împreună vom putea reuși.

Am legat prietenii durabile și am ajuns să ne simțim ca într-o mare familie.

Citește și: FOTO: Elevii Școlii ”Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, vizită la Stația de tratare a apei Sebeșel și Stația de epurare a apelor uzate Alba Iulia

Obținerea celei mai mari medii din colegiu a fost mereu unul dintre obiectivele noastre principale. Indiferent de materia la care excelează, fiecare dintre noi a contribuit la atingerea lui, prin împărtășirea propriilor cunoștințe și deprinderi. Concurența nu a făcut decât să ne motiveze și mai mult, astfel că implicarea noastră a fost una deplină, iar odată obținută această performanță, ne dorim să ne menținem poziția de frunte în clasamentul colegiului și pe viitor.

Rezultatele muncii noastre nu s-au lăsat prea mult așteptate. Weekendul trecut am mers într-o bine-meritată excursie la Timișoara, ca răsplată pentru toate eforturile depuse. O plimbare prin centrul vechi al orașului și apoi prin parcul botanic, câteva ore de relaxare la Aqua Park și o cină într-o ambianță selectă, au fost momentele care ne-au adus bucurie și dorința de a mai organiza astfel de excursii. Amintirile pe care le-am creat cu această ocazie sunt dintre cele mai frumoase”, a spus elev caporal Flavius Taflan.

Excursia recompensă nu vine doar ca o apreciere a efortului depus ci și ca o încurajare de a continua performanțele școlare. Felicitări tuturor pentru reușită și mult succes în continuare!


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare