Rămâi conectat

Politică Administrație

CJ Alba a semnat un contract de 13 milioane de lei pentru construcția a 2 stații de transfer deșeuri la Tărtăria și Blaj

Bogdan Presecan

Publicat

în

Consiliul Județean Alba a semnat în 16 septembrie 2014 primul contract de lucrări în cadrul proiectului “Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Alba”.

Colectare-DeseuriInvestiția se referă la construcția a două stații de transfer deșeuri la Tărtăria și Blaj. Câștigătorul procedurii de achiziție publică prin licitație deschisă este asocierea formată din firmele SC Hidroconstrucția SA București (liderul asocierii) – SC Iridex Group Construcții SRL Voluntari – SC Argif Proiect SRL Pitești. Valoarea contractului este de 13.048.949,50 lei, fără TVA. Durata de execuție a celor două stații de transfer deșeuri este de 15 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Potrivit unui comunicat remis presei de responsabilii de proiect, “instalațiile vor deservi două zone de colectare deșeuri din județul Alba. Astfel, prin stația de la Tărtăria vor fi transferate către viitorul depozit ecologic de la Galda de Jos, deșeurile colectate din zona 2 care cuprinde municipiul Sebeș, orașul Cugir și comunele Daia Română, Cut, Șpring, Doștat, Gîrbova, Câlnic, Săsciori, Pianu, Săliștea, Blandiana, Vințu de Jos, Ceru Băcăinți, Șibot, Șugag. Stația de transfer de la Blaj va deservi zona 4 unde sunt arondate municipiul Blaj și comunele Cergău, Cenade, Valea Lungă, Cetatea de Baltă, Jidvei, Șona, Sîncel, Bucerdea Grânoasă, Crăciunelu de Jos, Roșia de Secaș.

Pe cele două amplasamente vor fi realizate stații de transfer cu descărcare directă și compactare mobilă. Din punct de vedere tehnic, deșeurile colectate de la populație vor fi descărcate printr-o pâlnie metalică direct în containerele de compactare (press-containere), care vor fi utilizate pentru transportul la Centrul de management integrat de la Galda de Jos. Tot în cadrul acestui contract vor fi achiziționate nouă mașini de transport press-containere, dintre care patru pentru stația de la Blaj și cinci pentru instalația de la Tărtăria. De asemenea, cele două stații vor fi dotate cu 12 press-containere cu o capacitate de 24 metri cubi – patru la Blaj și opt la Tărtăria. Capacitatea instalațiilor va fi de 33.044 de tone deșeuri pe an în cazul stației de transfer de la Tărtăria, respectiv 15.000 tone deșeuri pe an pentru stația de la Blaj.

Proiectul “Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Alba” are o valoare totală de 48.761.526 euro (212.015.115 lei), fără TVA. În perioada octombrie – noiembrie 2014 vor fi finalizate procedurile de achiziție publică și pentru celelalte două contracte de lucrări din cadrul proiectului: “Închiderea depozitelor neconforme de deșeuri din mediul urban din județul Alba” și “Construirea Centrului de management integrat al deseurilor (depozit de deșeuri, stație de sortare, stație de tratare mecano-biologică) Galda de Jos”.”

FOTO ARHIVĂ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea