Rămâi conectat

Sport

Ciprian Selagea: “Implicarea lui Gicu Grozav m-a întors din drum!” | Căpitanul unirist a refuzat oferte importante pentru a continua la Unirea Alba Iulia, la fel şi Alex Giurgiu

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mai întâi a fost Călin Cristea, care a ajutat Unirea Alba Iulia, pentru câteva luni, în Liga a 5-a. A urmat vara trecută, Ciprian Selagea, revenit din Anglia pentru a juca iarăşi în “alb-negru”, exemplul său fiind copiat în iarnă de Alexandru Giurgiu, iar acum Gicu Grozav a anunţat că se va implica financiar, alături de partenerul său Mihai Oancea, la gruparea din Cetatea Marii Uniri.

Sunt exemple care confirmă că uniriştii rămân unirişti. În acest context adugaţi şi faptul că Ciprian Selagea şi Alexandru Giurgiu au preferat să continue în Liga a 3-a la Unirea Alba Iulia şi în stagiunea viitoare, deşi au avut numeroase oferte în această pauză, inclusiv din Liga a 2-a. Astfel, mijlocaşul a fost curtat insistent de Pandurii Tg. Jiu, “U Cluj, ASU Poli Timişoara, Performanţa Ighiu sau Metalurgistul Cugir, iar jucătorul de bandă stânga s-a aflat pe lista divizionarelor secunde Olimpia Satu Mare şi Pandurii Tg. Jiu.

*Selagea: “Demult vroia să se implice la Unirea”

Ciprian Selagea (27 de ani) a jucat iarăşi pentru Unirea Alba Iulia după cinci ani, în ediţia anterioară fiind căpitanul tinerei formaţii, dar şi golgheterul divizionarei terţe, cu 8 reuşite. „Venirea lui Gicu m-a întors din drum! Dacă nu se implica, cu siguranţă plecam iarăşi. N-a fost deloc uşor stagiunea anterioară. N-am avut nici măcar minimum necesar, n-au fost bani, ne-am chinuit, iar eu am fost mai mult decât un simplu jucător”, a povestit Selagea. „Demult era preocupat de soarta Unirii. A suferit mult când echipa noastră a dispărut şi, în fiecare pauză competiţională, când ne întâlneam, povesteam despre aceasta. Mereu spunea: «Mai devreme sau mai târziu, o să intru la Unirea». Face un lucru extraordinar că se implică, cu efecte pentru întrega comunitate, dar şi pentru noi fotbaliştii de acum ai Unirii şi cei albaiulieni plecaţi pe la alte echipe. Este un lucru îmbucurător că se mişcă lucrurile”, a declarat Ciprian Selagea, care alături de Alexandru Giurgiu, va fi şi antrenor la Centrul de copii şi juniori, sub tutela lui Neluţu Popa, cel care l-a descoperit pe Gicu Grozav.

*Prietenie cu Gicu de la 5 ani!

Până la un moment dat, Cipri Selagea şi Gicu Grozav, talentele uniriste, au fost nedespărţite, cunoscându-se de când aveau 5 ani. Ambii au debutat la echipa mare a Unirii Alba Iulia în 2007, acum un deceniu, în Liga a 2-a, Selagea sub comanda lui Ciorceri (la Turda), Gicu cu Aurel Şunda antrenor (acasă cu CSM Reşiţa). Colegi de bancă la şcoală, coechipieri la juniorii Unirii, apoi la formaţia de seniori, cu care au promovat în 2009 în Liga 1, plus la echipa naţională de juniori, Selagea şi Gicu Grozav se regăsesc într-o postură inedită: primul, ca şi jucător, a ajuns să fie plătit de prietenul său.

Speranţe sunt ca în viitorul apropiat, toţi uniriştii să se întoarcă acasă, nume precum N. Stanciu (Anderlecht), Mincă (CFR Cluj), Dinu Moldovan (Spania, Ponferradina), C. Cristea (Dunărea Călăraşi), Fl. Ilie (ASA Tg. Mureş), P. Păcurar (Gaz Metan Mediaş), F. Himcinschi (CSM Şcolar Reşiţa), dar şi alţii, sunt aşteptaţi să revină pe „Cetate”! „În 5 ani maximum vrem să ajungem în Liga 1. Toţi tragem către casă, pentru că nicăieri nu este mai bine ca aici. Cu siguranţă fotbaliştii din Alba Iulia vor vrea să joace iar la Unirea, iar Gicu are un rol determinant, prin implicarea sa în fotbalul albaiulian. Este un început de drum, o oportunitate, unii abia aşteaptă!”, a spus Ciprian Selagea.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea