Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Chiar dacă pierde derby-ul cu Performanţa Ighiu Mureşul Vinţu de Jos poate deveni campioana de toamnă a Ligii a IV-a

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Performanta Ighiu-Euro Spring25Mureşul Vinţu de Jos şi Performanţa Ighiu sunt protagonistele derby-ului primelor două clasate din Liga a IV-a, partida fiind programată sâmbătă, 22 noiembrie, pe terenul liderului. Momentan, vinţenii au 5 puncte avans atât în clasament, cât şi la „adevăr” şi implicit sunt favoriţi să încheie prima parte a campionatului în fotoliul de lider. Asta pentru că în ultima rundă a turului, Mureşul are deplasare la Daia Română, iar Performanţa va suporta încă un test dificil, acasă cu Şurianu Sebeş. Un succes al amfitrionilor ar însemna enorm în prisma calculelor ulterioare, întrucât s-ar distanţa iar la 8 puncte de Performanţa, în vreme ce oaspeţii sunt obligaţi să nu se întoarcă cu mâna goală de la Vinţu de Jos, un rezultat defavorabil fiind sinonim cu o misiune aproape imposibilă în a recupera ecartul. O remiză ar creşte speranţele şi celorlalte contracandidate, Şurianu Sebeş şi Euro Şpring, care se înfruntă în „Arini”, într-o altă întâlnire-cheie în privinţa luptei în partea superioară a ierarhiei. Ca o coincidenţă, ambele protagoniste au fost „năşite” de Euro Şpring, ce a remizat la Ighiu acum două etape şi a produs primul eşec stagional pentru Mureşul.

*Duel între golgheteri şi antrenori ex-unirişti

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Mihai Manea şi Adorian Himcinschi, antrenorii care stau pe băncile tehnice ale combatantelor angrenate în derby-ul turului, ambii având experienţe ca şi jucători în „alb-negru”, la Unirea Alba Iulia. Să nu uităm că cei doi tehnicieni au activat în trecut în taberele adverse. Astfel, Adorian Himcinschi a izbutit să câştige barajul de promovare în eşalonul terţ cu Kozara, o altă reprezentantă a comunei vinţene, iar Mihai Manea a fost „principal” la Performanţa în anii anteriori. Dincolo de miza punctelor, în duelul de sâmbătă va fi şi o etalare a câtorva dintre principalii marcatori ai acestei stagiunii. Astfel S. Turuş (Performanţa) este primul în topul golgheterilor celui de-al 4-lea eşalon, cu 14 goluri, la egalitate cu aiudeanul Val. Drăgan (Olimpia), fiind urmat de coechipierul său R. Morar, ce a înscris de 13 ori. Dacă duetul S. Turuş – R. Morar are la activ mai mult de jumătate din totalul realizărilor ofensive ale Performanţei (27 de goluri din 52), principalul marcator al Mureşului este Iuoraş, ce a punctat de 12 ori în aceste 13 etape.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea