Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Centrul pentru Copiii cu Dizabilităţi „Prietenii Mariei Beatrice” – un vis tot mai aproape de îndeplinire

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Intenţia prof. Sebastian Onac de a înfiinţa la Alba Iulia un centru pentru copiii cu dizabilităţi este tot mai aproape de îndeplinire, iniţiatorii acestui proiect intenţionând ca aşezământul de îngrijire să înceapă să funcţioneze din toamna acestui an. De dotarea acestui centru se vor bucura şi copii cu afecţiuni motorii şi neuromotorii rezultate în urma traumelor fizice cauzate de accidente, leziuni ce presupun tratament de scurtă si lungă durată.
La această dată, există spaţiul în care Centrul pentru Copiii cu Dizabilităţi „Prietenii Mariei Beatrice” îşi va desfăşura activitatea, o parte din aparatura medicală. Cel mai important este însă faptul că s-a închegat o echipă pluridisciplinară care cuprinde cele 3 componente necesare unei bune derulări a proiectului: componenta medicală, administrativă şi cea de autoritate locală şi judeţeană, printr-un parteneriat încheiat de Asociaţia „Maria Beatrice” cu Primăria Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba.
„Un rol hotărâtor l-au avut cei doi OAMENI: preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, şi primarul Mircea Hava, care ne-au primit, ne-au ascultat, au conlucrat şi au adus în jurul nostru o echipă cu expertiză în domeniu. Am bătut la uşa lor cu rezerva de a fi trataţi în grabă dar, cu plăcută surprindere, am constatat o deschidere şi o implicare care ne-au dat forţă şi încredere. Pentru prima dată nu suntem singuri în faţa autorităţilor şi, mai mult, facem echipă cu autorităţile! Vreau să spun că noi, părinţii Mariei Beatrice, nu suntem nici bogaţi, şi nici nu avem relaţii suspuse, iar dacă vom reuşi ceea ce ne-am propus, înseamnă că într-adevăr se poate, că sistemul permite evoluţie pozitivă majoră, chiar dacă pleci de la un nivel scăzut”, a declarat prof. Sebastian Onac. De altfel, atât preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, cât şi primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, s-au aflat alături de familia Onac, tatăl Mariei Beatrice, la spectacolul „Cânt pentru Maria Beatrice” în urma căruia s-a colectat suma totală de 22.000 lei.
Prof. Sebastian Onac a spus că în primăvara anului viitor vor începe discuţiile pentru dezvoltarea unei linii de producţie unde vor munci persoane cu dizabilităţi pentru crearea de bunuri de larg consum, ale cărei beneficii financiare să ajute la funcţionarea centrului, pe lângă alte surse. Un al treilea obiectiv pe termen lung este stabilirea unui program de prevenţie şi intervenţie, care să plece de la istoricul subiecţilor şi să aibă la bază principiul nerepetării, prevenţie ce se poate face la nivel liceal, dar neapărat şi universitar precum şi în societatea viitoarelor mame, care pe fondul aspectelor sociale devin mame la vârste mai mature.
„Este foarte adevărat că-n situaţii dificile din viaţa noastră aşteptăm ca «cineva să ne ajute», «cineva să facă», «ce bine ar fi dacă cineva ar face ceva.» Cred că este foarte important să conştientizăm că acel cineva se află în fiecare din noi şi că trăim într-o societate în care decizia ne aparţine. În fiecare dimineaţă ne putem schimba viaţa. De asemenea, mai cred că nu este suficient să gândim pozitiv, trebuie să acţionăm pozitiv, să stabilim ce se poate face începând de azi, iar mâine, ce se poate face începând de mâine. Nu este suficient să tragem un semnal de alarmă, trebuie să ne implicăm în bunul mers al lucrurilor. De la a-l astepta pe «cineva», a gândi pozitiv şi a trage un semnal de alarmă trebuie ajuns la a te implica, a face şi a finaliza. Mulţumim tuturor celor care ne sunt alături şi fie ca „Maria Beatrice” să ne demonstreze că se poate!”, a declarat optimist Sebastian Onac, preşedintele Asociaţiei „Maria Beatrice”.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea