// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Cel mai friguros 1 Decembrie din istorie: La Alba Iulia au fost minus 12 grade Celsius

Meteorologii au anunțat că în ziua în care s-au împlinit 100 de ani de la unirea Transilvaniei cu România s-au înregistrat cele mai mici temperaturi din istoria României pentru o zi de 1 decembrie, cel puțin de când se fac măsurătorile meteo.

Luna decembrie a început cu temperaturi extrem de scăzute, meteorologii anunțând că ziua de 1 decembrie 2018 a fost cea mai friguroasă din toate timpurile (raportat la perioada de când au început să fie făcute măsurători meteorologice).

„La 24 de stații meteo din țară au fost întregistrate pe 1 decembrie cele mai scăzute temperaturi pentru această zi din istoria măsurătorilor ANM. Vorbim deci de noi recorduri zilnice ale datei de 1 decembrie. Era de așteptat o astfel de evoluție după ce am văzut s-a întâmplat. Remarcăm că sunt din ce în ce mai frecvente trecerile de la temperaturi extreme la altele, este posibil ca asta să devină norma pe viitor”, a declarat la Realitatea TV Elena Mateescu, directorul general al ANM.

Potrivit Realitatea TV, prima zi a lunii decembrie a debutat cu ger în cea mai mare parte a țării. În nordul Moldovei și în depresiunile transilvane temperatura a ajuns la -20 de grade.

-19 grade erau în dimineața de sâmbătă la Rădăuți și Miercurea Ciuc, -16 la Brasov, -13 la Cluj Napoca, Sibiu și București, -12 la Alba Iulia. Foarte frig în Lunca Dunarii: -17 grade Oltenita, -15 la Giurgiu și Zimnicea. Dar și pe litoral, unde de regulă este mai cald, au fost valori termice la limita gerului: -9 grade la Constanta, -10 grade la Mangalia.

La manifestările dedicate Zilei Naționale a României de la Alba Iulia a fost nevoie de intervenția echipajelor de prim ajutor pentru asistarea medicală a 42 de persoane (10 copii), dintre acestea 7 (4 copii) au fost transportate la spital.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419