Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Monden-Clubbing

Ce articole vestimentare nu ar trebui să lipsească din garderoba ta primăvara aceasta? (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Garderoba unei femei trebuie să fie versatilă și ușor adaptabilă oricărui sezon. Nicio femeie nu ar trebui să își dorească un dressing plin. Cu atât mai mult dacă aceasta nu are un stil vestimentar bine definit și simte încă să experimenteze. Mai multe articole vestimentare aduc cu sine mai multă bătaie de cap și mai mult timp petrecut în fața rafturilor cu haine. O garderobă bine definită conține suficient de multe piese pentru a putea alcătui ținute potrivite oricărei ocazii pe parcursul întregului an.

Pentru că primăvara vremea poate fi destul de variabilă în funcție de unde locuiești, un dressing pregătit pentru acest sezon ar trebui să te salveze atât în zile mai ploioase, cât și în zilele calde, însorite. Deci sfatul nostru este să iei în calcul și acest aspect în momentul în care îți alcătuiești garderoba pentru acest sezon de tranziție. În continuare, noi am selectat trendurile majore pe care le vom observa în următoarele luni și venim în întâmpinarea lor cu sfaturi de cum să îți păstrezi o garderobă armonioasă, care să te poată purta cu ușurință de-a lungul întregului sezon.

Piese vestimentare de bază

Sezonul de primăvară 2023 marchează restabilirea simplității și ne reamintește de cât de ușor putem complimenta îmbrăcămintea de zi. Articolele vestimentare de bază se află încă în topul tendițelor pentru această primăvară. Sezonul trecut, a existat o referință clară la anii ’90 în ceea ce privește minimalismul, pantalonii cu croi drept și rochiile simple, tubulare. Trendul se păstrează în continuare, dar siluetele sunt mai curate, iar paleta de culori este ușor mai prețioasă. De aceea ar trebui să ne (re)orientăm spre nuanțe ca verde-albăstrui, nude și bleumarin. Totodată, ar trebui să nu uităm care sunt culorile care ne pun în valoare și să vedem dacă o nuanță nouă ne avantajează sau nu.

Piesele din materiale metalice

Niciun articol vestimentar nu spune mai bine ”primăvară” decât o rochie. Cât despre culoare, dacă vrei să rămâi în zona de confort, poți opta oricând pentru simplitatea unei rochii albe, din bumbac. Însă dacă simți că ești pregătită pentru ceva mai îndrăzneț, moda din acest an îți lansează o provocare. Pentru că de cele mai multe ori nuanțele metalice sunt rezervate pentru rochii de ocazie, vedeta acestui sezon este argintiul pe care îl vom vedea accesorizând de la ținute de zi, până la rochii de cununie civilă.

Chiar dacă nuanțele metalice sunt obișnuite în colecțiile de toamnă/iarnă, evoluția modei transformă tendința metalică într-un favorit atemporal. Astfel, anul acesta trebuie să fim pregătite pentru o gamă surprinzătoare de materiale strălucitoare explorate de această dată în materiale mai groase, cum ar fi pielea. Totuși, dacă simțim că nu suntem suficient de confortabile cu o ținută metalică din cap până în picioare, există și o mulțime de modalități mai puțin evidente de a purta aceste nuanțe, cum ar fi accesoriile. Aici sunt de menționat: gențile, curelele și, bineînțeles bijuteriile. Nu vă feriți să experimentați, dar cumpărați un accesoriu doar dacă este unul ușor de integrat în mai multe ținute.

Denim-ul cel de toate zilele

Cu toate că unele tendințe din această listă s-ar putea să nu se traducă perfect în viața de zi cu zi, avem și ceva mai ușor de integrat într-o ținută: denimul. Dacă în cazul culorilor metalice vorbeam despre o tranziție de la haine de ocazie la ținute de zi, în cazul denimului, este fix invers. Anul acesta vom vedea mai multe piese din denim purtate în ținute elegante, inclusiv rochii.

Totuși, de cele mai multe ori vom vedea piesele din denim integrate în ținute de zi pentru că acestea nu vor dispărea. Deci poți să incluzi liniștită în garderoba ta de primăvară cea mai confortabilă pereche de blugi pe care îi ai. De la croiuri drepte, până la evazările cu talie înaltă, blugii din denim nu ar trebui să-ți lipsească din dressing.

​Având toate aceste elemente în minte, te sfătuim ca pentru început să te gândești la stilul tău de viață și la ținutele pe care trebuie să le alcătuiești în cea mai mare parte din timp. Un articol vestimentar, chiar dacă este la modă, nu are nicio valoare dacă rămâne la păstrat, în dulap pentru că nu ai avut ocazia să îl porți. Aceasta este o regulă generală pe care ar trebui să o aplicăm în momentul oricărei achiziții în materie de piese vestimentare.

O garderobă-capsulă de primăvară atent selecționată ar trebui să conțină atât piese versatile și de tranziție, care să poată fi purtate în zilele calde, precum și piese mai groase, pentru zilele mai răcoroase. Piesele dintr-o garderobă de primăvară ar trebui să vă ajute ca, fără prea mult efort, să compuneți ținute reușite pentru atunci când ieșiți din casă. Cheia este să vă concentrați pe articole simple și neutre care să poată fi asortate cu ușurință pentru a realiza cât mai multe combinații cu putință.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Monden-Clubbing

Monden-Clubbing

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 26 aprilie – 2 mai 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 26 aprilie – 2 mai 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall Punguta cu doi bani Regia: Gabriela Dumitru Cu: Ciprian Niculae, Voicu Hetel, Marius Nanau, Oana Banuta, Liliana Donici Gen Film: Teatru Durată: 39 min Rating: AG „Punguta cu doi bani” este […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea