Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Cultură Educație

Cauciucurile de iarnă, obligatorii doar la camioane

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Schimbarea cauciucurilor de vară cu cele de iarnă, atunci când condiţiile meteo o impun, este obligatorie doar pentru autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone. Potrivit comisarului-şef Costin Tătuc de la Direcţia Rutieră, „conducătorii de camioane sunt însă obligaţi să aibă anvelope conforme cu anotimpul rece, dacă circulă în condiţii de polei sau gheaţă”. Altfel, aceştia pot primi amenzi cuprinse între 540 şi 1.200 de lei.
În urmă cu două săptămâni, Ministerul Transporturilor a hotărât ca, de la 1 noiembrie, toate maşinile care transportă mărfuri sau persoane şi nu sunt echipate cu anvelope de iarnă să primească sancţiuni usturătoare. În cazul în care transportatorii blochează circulaţia ori rămân înzăpeziţi din cauza dotăriilor necorespunzătoare, aceştia vor plăti atât amenda, cât şi tractarea. În cazul autoturismelor, montarea anvelopelor pentru sezonul rece este doar o recomandare.  „Cauciucurile de vară se schimbă, potrivit recomandărilor tehnice, atunci când temperatura scade sub 7 grade, mai multe zile”, a mai explicat Tătuc. „Este recomandat să fie schimbate cauciucurile chiar dacă nu ninge sau nu este polei pe carosabil, dar este foarte frig afară, deoarece anvelopele de vară devin rigide, aderenţa la asfalt este mult mai mică, iar eficienţa frânării este foarte scăzută”, a mai spus comisarul-şef. (A.F.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” 2024 debutează la Alba Iulia în luna mai Ioana Bogățan: „Festivalul și publicul suferă de fapt pentru că, de multe ori, trebuie să renunțăm la anumite spectacole deoarece nu avem săli cu dotările tehnice de care este nevoie” În luna mai, la Alba Iulia se desfășoară Festivalul Internațional de Teatru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea