Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Catedrala Notre-Dame, reconstruită din cenușa de la locul incendiului. O firmă din Olanda propune refacerea clădirii cu ajutorul tehnologiei 3D

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Catedrala Notre-Dame, ar putea fi reconstruită din cenuşa de la locul incendiuluim asemenea păsării Phoenix. Ideea aparține unei firme din Olanda, care propune refacerea clădirii cu ajutorul tehnologiei 3D.

Compania olandeză vrea să folosească cenuşa strânsă de la locul incendiului, pe care să o amestece cu un alt material, calcar zdrobit. Astfel, cu pudra obţinută, imprimanta 3D ar reface catedrala până la cele mai mici detalii.

Marele avantaj este că această variantă e mai economică şi mai rapidă decât metodele tradiţionale, aşa că lucrările s-ar încheia în cel mult 5 ani.

Asta în timp ce varianta clasică, preferată de experţi, ar dura mult mai mult, din cauza materialelor necesare şi a sutelor de muncitori care trebuie instruiţi temeinic pentru o astfel de lucrare.

Reamintim că incendiul de la catedrala Notre-Dame de Paris a fost un incendiu violent care s-a declanșat în interiorul catedralei în seara zilei de 15 aprilie 2019.

Luând rapid o mare amploare, flăcările au distrus în întregime turnul-fleșă, care s-a prăbușit , cât și o mare parte din acoperiș precum și șarpanta monumentului. Mulțumită intervenției a sute de pompieri, structura globală a edificiului și cele două turnuri au fost cruțate, însă pagubele sunt considerabile. Intervenția câtorva sute de pompieri, până în dimineața zilei următoare, a putut să salveze structura globală a edificiului, cele două turnuri precum și fațada de apus. Totuși, stricăciunile și pierderile sunt considerabile, atât în interiorul cât și în exteriorul monumentului.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Concediu medical 2024: Modul în care este acordat de către medicii de familie, modificat. Ce pacienți primesc direct 7 zile de concediu medical

Ziarul Unirea

Publicat

în

Concediu medical 2024: Modul în care este acordat de către medicii de familie, modificat. Ce pacienți primesc direct 7 zile de concediu medical Ordinul care limitează concediile medicale acordate de medicii de familie a publicat în Monitorul Oficial de Ministerul Sănătății. Astfel, este modificat modul în care sunt acordate concediile medicale de către medicii de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea