Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Cultură Educație

Caritas în sprijinul familiilor afectate de inundaţii

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

După inundaţiile produse în vara acestui an, Caritas vine în sprijinul familiilor afectate printr-un program de reconstrucţie şi reabilitare demarat în luna septembrie 2010, în mai multe localităţi din ţara noastră. In judeţul Alba proiectul de ajutorare vine în sprijinul a 87 familii afectate de inundaţii din localităţile: Ciumbrud, Băgău şi Lopadea Nouă. Aceste familii sunt ajutate să depăşească cu bine perioada de iarnă şi au primit în preajma Crăciunului ajutor material în funcţie de nevoile identificate la nivelul fiecărei familii în parte şi anume: 11 familii au fost sprijinite cu lemne de foc, 42 familii au primit materiale de construcţie sau mobilier, 34 familii au primit electrocasnice (aragaze, frigidere sau maşini de spălat).
Echipa Caritas Alba lulia a fost prezentă în aceste comunităţi în perioada septembrie-decembrie 2010 pentru a evalua situaţia fiecărei familii afectate de inundaţii şi pentru a identifica cele mai eficiente modalităţi de ajutorare a acestor familii. Totodată, Confederaţia Caritas România a pus la dispoziţia acestor familii 8 dezumidificatoare pentru uscarea caselor. Fiecare familie doritoare a primit cu împrumut acest aparat pentru a-l utiliza în uscarea locuinţelor, pentru o perioadă de 7 zile, conform unei planificări prealabile, solicitările fiind numeroase.
În această perioadă nu au fost uitaţi nici copiii din zonele afectate de inundaţii, din judeţul Alba. Astfel cu sprijin de la Round Table Germania, un număr total de 1.064 copiii înscrişi la şcolile din: Ciumbrud, Băgău, Lopadea Nouă, Ciuguzel, Beţa, Ocna Mureş, Uioara de Sus şi Uioara de Jos au primit cadouri de Crăciun, pregătite de copii şi familii din Germania.(C.R.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea de Vest din Timișoara deschide platforma online de admitere pentru înscrierea candidaților (P)

Bogdan Ilea

Publicat

în

Universitatea de Vest din Timișoara deschide platforma online de admitere pentru înscrierea candidaților (P) Viitorii studenți UVT își pot crea dosarele de înscriere, online, pe platforma de admitere, accesând site-ul admitereonline.uvt.ro – Aspiranții la studii universitare pot începe oficial procesul de admitere la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), prin intermediul platformei online special creată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea