Caritas în sprijinul familiilor afectate de inundaţii

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

După inundaţiile produse în vara acestui an, Caritas vine în sprijinul familiilor afectate printr-un program de reconstrucţie şi reabilitare demarat în luna septembrie 2010, în mai multe localităţi din ţara noastră. In judeţul Alba proiectul de ajutorare vine în sprijinul a 87 familii afectate de inundaţii din localităţile: Ciumbrud, Băgău şi Lopadea Nouă. Aceste familii sunt ajutate să depăşească cu bine perioada de iarnă şi au primit în preajma Crăciunului ajutor material în funcţie de nevoile identificate la nivelul fiecărei familii în parte şi anume: 11 familii au fost sprijinite cu lemne de foc, 42 familii au primit materiale de construcţie sau mobilier, 34 familii au primit electrocasnice (aragaze, frigidere sau maşini de spălat).
Echipa Caritas Alba lulia a fost prezentă în aceste comunităţi în perioada septembrie-decembrie 2010 pentru a evalua situaţia fiecărei familii afectate de inundaţii şi pentru a identifica cele mai eficiente modalităţi de ajutorare a acestor familii. Totodată, Confederaţia Caritas România a pus la dispoziţia acestor familii 8 dezumidificatoare pentru uscarea caselor. Fiecare familie doritoare a primit cu împrumut acest aparat pentru a-l utiliza în uscarea locuinţelor, pentru o perioadă de 7 zile, conform unei planificări prealabile, solicitările fiind numeroase.
În această perioadă nu au fost uitaţi nici copiii din zonele afectate de inundaţii, din judeţul Alba. Astfel cu sprijin de la Round Table Germania, un număr total de 1.064 copiii înscrişi la şcolile din: Ciumbrud, Băgău, Lopadea Nouă, Ciuguzel, Beţa, Ocna Mureş, Uioara de Sus şi Uioara de Jos au primit cadouri de Crăciun, pregătite de copii şi familii din Germania.(C.R.)

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419