Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Cultură Educație

Campanie de vaccinare a vulpilor împotriva turbării lÎn judeţul Alba, ultimele focare de rabie la vulpi s-au înregistrat în acest an

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Alba a fost inclus printre cele 16 judeţe din ţară unde se va desfăşura în perioada 1 mai – 30 iunie campania de vaccinare antirabică a vulpilor, în baza unui ordin al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, a anunţat dr. Florin Bălgrădean, din cadrul DSVSA Alba.
În cadrul campaniei, vaccinul antirabic, sub formă de momeli vaccinale pentru vulpi, în cantitate totală de 1.910.860 doze, va fi răspândit pe o suprafaţă totală de 94.293 kmp, pe teritoriile judeţelor vizate. Din cantitatea totală de momeli vaccinale, 1.885.860 doze sunt destinate distribuirii aeriene, celelalte 25.000 de momeli fiind destinate distribuirii manuale, din care judeţul Alba va primi circa 3.000 de doze. Administrarea aeriană a vaccinului presupune, practic, distribuirea a 20 momeli vaccinale/kmp, din avion, respectându-se regimul meteorologic, densitatea de distribuire şi rutele de zbor stabilite de către specialişti. În cadrul campaniei este interzisă distribuirea vaccinului pe teritorii locuite, în apă, pe drumuri publice sau în apropierea spaţiilor locuite din cadrul zonelor vizate. Totodată, înainte cu 7 zile de începerea campaniei se vor distribui materiale informative de avertizare a populaţiei, pentru preîntâmpinarea unor eventuale evenimente nedorite. În judeţul Alba, anul trecut au fost semnalate 10 focare de rabie la vulpi, dar ultimele cazuri de turbare au fost raportate chiar în acest an, la Câmpeni şi Fărău.
Comisia Europeană a aprobat proiectul înaintat de România, în valoare de 5.000.000 euro, suma necesară vaccinării întregului teritoriu. Rambursarea din partea Comisiei Europene va fi de 75 la sută, fiind condiţionată de vaccinarea antirabică la vulpi pe întreg teritoriul României, ţara noastră primind cea mai mare sumă, după Polonia, cu 6.500.000 euro. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea de Vest din Timișoara deschide platforma online de admitere pentru înscrierea candidaților (P)

Bogdan Ilea

Publicat

în

Universitatea de Vest din Timișoara deschide platforma online de admitere pentru înscrierea candidaților (P) Viitorii studenți UVT își pot crea dosarele de înscriere, online, pe platforma de admitere, accesând site-ul admitereonline.uvt.ro – Aspiranții la studii universitare pot începe oficial procesul de admitere la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), prin intermediul platformei online special creată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea