Rămâi conectat

Cultură Educație

Campania 16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Serviciul Public de Asistenţă Socială Cugir desfăşoară în acest an o serie de manifestări dedicate „Campaniei celor 16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii” în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie. Scopul campaniei este sensibilizarea şi conştientizarea comunităţii cu privire la problema violenţei în familie, informarea opiniei publice cu privire la serviciile destinate prevenirii şi combaterii violenţei existente în plan local.
Campania internaţională a celor 16 Zile de Activism împotriva Violenţei asupra Femeii a fost iniţiată de Women’s Global Leadership Institute în 1991, de atunci reprezentând constant un puternic semnal de alarmă vizând fenomenul violenţei în familie. Perioada celor 16 zile este marcată de date semnificative precum 25 noiembrie, Ziua Internaţională de Lupta împotriva Violenţei asupra Femeii, 1 Decembrie, Ziua Internaţională Anti-SIDA, 6 Decembrie, ziua Comemorării Masacrului de la Montreal şi Ziua Internaţională a Drepturilor Omului consemnată în data de 10 decembrie.
La nivelul oraşului Cugir, Serviciul Public de Asistenţă Socială organizează acţiuni de informare la nivelul şcolilor din Cugir şi Vinerea, în cadrul centrului de zi pentru persoane vârstnice, fiind susţinute de către profesionişti din cadrul SPAS şi cu concursul DSS Cugir şi al Poliţiei oraşului.
În data de 9.12.2010, începând cu ora 14.00 la Casa de cultură are loc susţinerea concluziilor de către partenerii implicaţi în campanie cu difuzarea de materiale pe tematica violenţei, prezentarea unei scenete organizate de elevii de la Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu şi vizitarea expoziţiei de desene realizate de elevii şcolilor generale din Cugir şi din Vinerea. Finalul zilei este marcat de Marşul Tăcerii cu plecare de la Casa de Cultură începând cu ora 15.00.
Acţiunea finală a campaniei este reprezentată de organizarea unei Seri de veghe în data de 10.12.2010, cu începere de la orele 18.00, în faţa Catedralei „Adormirea Maicii Domnului”, în cadrul căreia vor fi comemorate victime ale violenţei în familie.
Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea