Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Cadourile de Crăciun și traficul cu bijuterii contrafăcute. Sfaturi de la specialiști

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

În  perioada sărbătorilor, mulţi români aleg să ofere cadou o bijuterie sau chiar un inel de logodnă. Pentru a nu fi însă înşelaţi, ei trebuie să fie atenţi la câteva detalii.

Traficul cu bijuterii contrafăcute este mai mare în perioada Crăciunului, și cel mai frumos cadou se poate transforma foarte uşor într-o surpriză neplăcută. Inelul poate rugini, lănţişorul se poate înnegri, iar piatra riscă să cadă, dacă ceea ce cumpăraţi este un fals, şi nu o bijuterie originală.

Primul pas în alegerea unei bijuterii autentice este să vă îndreptaţi către un magazin specializat, cu vechime şi notorietate pe piaţă. În niciun caz nu se recomandă să apelaţi la comercianţi neautorizaţi.

Cazurile sunt mai multe, Poliţia de Frontieră le-a înregistrat la frontiera din Sud, frontiera cu Bulgaria şi prin punctele aeroportoare. De regulă aceste metale preţioase se aduc doar din Turcia. Pentru a evita orice problemă, la vămi sau la aeroporturi, proprietarii unor astfel de bijuterii trebuie să vină cu documentele de provenienţă.

Sursa: a1.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

17 mai 2024: COD GALBEN de vânt puternic în Alba și alte județe din țară, până la ora 23.00. Rafale de 55…65 km/h

Ziarul Unirea

Publicat

în

17 mai 2024: COD GALBEN de vânt puternic în Alba și alte județe din țară, până la ora 23.00. Rafale de 55…65 km/h Meteorologii ANM au emis vineri, 17 mai 2024, o avertizare cod galben de vânt puternic valabilă până la ora 23.00 în Alba și alte județe din țară. Citește și: Cum va fi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea