Rămâi conectat

Actualitate

Bradul de Crăciun în Alba Iulia| Prețuri între 10 și 200 de lei și comercianți nemulțumiți: ”Îi pun pe foc sau îi dau la animale”

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cea mai slabă vânzare de pomi de Crăciun din ultimii ani se înregistrează în 2014, potrivit unor comercianți din cele două piețe ale municipiului Alba Iulia. Deși oferta este variantă, cei mai ieftini, de la 10 lei, cei mai scumpi, 200 de lei, clienții nu se înghesuie să cumpere.

Marți, 23 decembrie, în piața din centrul municipiului Alba Iulia erau prezenți aproximativ 10 comercianți, unii cu mai mulți, alții cu mai puțini pomi. Unii s-au arătat nemulțumiți de faptul că autoritățile și legea îi obligă să plătească peste 10 lei pentru fiecare pom vândut, iar în acest fel, afacerea nu mai este deloc profitabilă.

Citește și: Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului

Astăzi, în jurul orelor 11.00, doi polițiști au verificat actele comercianților, iar dacă nu se aflau în legalitate, brazii urmau să fie confiscați.

brazi la Alba Iulia14

”Pentru că avea 15 brazi în plus a primit amendă 1.500 de lei”, a spus un comerciant.

Oferta de brazi este mai variată în piața agroalimentară din cartierul Cetate, însă și aici oamenii se plâng de faptul că afacerea merge prost. Unii spun că ar fi două motive: lumea cumpără brazi artificiali. ”Îl cumperi într-un an și îl ai 10”, a spus un negustor. Altă cauză ar fi comercializarea brazilor la prețuri reduse la marile supermarketuri din Alba Iulia.

”Nu știu ce mă fac cu ei. Nu cred că îi vând pe toți. Crengile le dau la animale, iar tulpina o pun pe foc. Măcar am căldură, dacă bani nu”, a declarat un tânăr din Munții Apuseni.

brazi la Alba Iulia21

Unii aleg să cumpere doar crenguțe, ale căror prețuri încep de la 1-2 lei.

”La anul nu mai vin. Calculez cât am plătit pentru drum, cazare, masă, taxe și aproape că ies pe minus”, a conchis un comerciant.

Citește și: Mesaje de Crăciun pentru copii. FELICITĂRI și URĂRI prin SMS pentru cei mici

Brazii aflați în piețele din Alba Iulia sunt din zona Muților Apuseni. Comercianții au spus că rămân în piețe până miercuri, 24 decembrie, după lăsarea întunericului.

Brazii artificiali devin din ce în ce mai rentabili. Prețurile lor pornesc de la 50 de lei și pot ajunge la 1.000 de lei.

brazi la Alba Iulia09


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea