Rămâi conectat

Cultură Educație

Bilanţ la sfârşit de an

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Partida Romilor „PRO EUROPA” Sucursala judeţeană Alba, liderii din judeţ împreună cu preşedintele sucursalei, domnul Petru Ilie facem un anunţ către toţi romii din judeţul Alba ca „nu mor caii când vor cîinii, nici cîinii cînd vor stapânii. Anunţul pe care îl transmitem romilor este că ei trebuie să ştie că Partida Romilor PRO EUROPA este unicul partid puternic din România, nu ca alte partide care sunt pentru interesele lor pentru a se îmbogăţi, aşa cum este Romanii Cris, Aven Amenta, Alianţa pentru Unitatea Romilor şi alte partide care nu au făcut nimic pentru romii din ţară. Au cîştigat foarte mulţi bani prin diferite proiecte, dar la romi nu a ajuns nimic, ci doar s-au îmbogăţit ei. De când PRPE a preluat Agenţia Naţională pentru romi s-au demarat foarte multe proiecte şi s-au angajat foarte mulţi tineri romi şi români din cele 42 de judeţe care acum frecventează seminariile de la Sinaia pentru a se perfecţiona în diferite proiecte pentru ajutorarea romilor din comunităţi.
S-au demarat în anul 2010 următoarele proiecte:
1. Reţeaua naţionala a experţilor romi.
2. Participarea grupurilor vulnerabile în economia socială.
3. Acces pe piaţa muncii -O şansă pentru tine.
4 .Antreprenoriatul social -O şansă pentru comunităţile de romi.
5. Împreună pentru o societate mai bună. Acest proiect se derulează pe raza comunei Cetatea de Baltă.
Aşa ca romii din judeţul Alba şi din ţară trebuie să gândească bine atunci când se deplasează de la casele lor şi se îndreaptă spre secţiile de votare să nu voteze alte partide de români pentru ca aţi văzut că unii primari sunt buni până ce-i votaţi şi 4 ani vă ţin la distanţă. Noi suntem ţigani şi trebuie să votăm neamul nostru, aşa cum ungurii îşi votează neamul.
Înaintea celor 5 proiecte au fost demarate 9 proiecte aprobate prin hotărârea consiliului director al FRDS nr.2/VII din 14.07.2009. Proiecte demarate în localităţile Săsciori, Răchita, Jidvei, Câlnic, Blaj, Aiud, Ocna Mureş, Cetatea de Baltă”, Alba Iulia toate aceste proiecte au fost aprobate şi câştigate din localităţile amintite mai sus.
1. Drum spre o viaţă mai bună, au beneficiat Alba Iulia, Ocna Mureş, Uioara de Sus .
2. Speranţa pentru romii din Veseuş, Alba, Jidvei, Câlnic, Săsciori, Răchita.
3. Centrul de zi Princhindelul, Alba şi Blaj
4. O viaţă mai bună pentru romi, Alba şi Aiud.
Referitor la cele 5 proiecte au beneficiat de angajare 32 de persoane de etnie romă din diferite localităţi din judeţul Alba. Referitor la cele arătate mai sus ţiganii din judeţul Alba pot observa că Partida Romilor Pro Europa Sucursala judeţeană Alba a început să facă ceva pentru această etnie şi de aceea îi rugăm pe toti ţigani din judeţul Alba şi din alte judeţe la următorul recensământ să nu se mai declare români şi să se declare ceea ce sunt cu adevărat, ţigani şi să îşi voteze neamul în 2012 şi atunci le putem demostra că şi noi vom fi în pas cu lumea.
Cordonatorul celor 5 proiecte importante ale Agenţiei Naţionale pentru Romi este domnul Gherghel Cornel care este şi primvicepreşedinte al Partidei Romilor Pro Europa sucursala judeţeană Alba.
Sucursala judeţeană Alba se bucură de funcţia acordată domnului Gherghel Cornel de către preşedintele Partidei Romilor Pro Europa pe ţară şi deputat în Parlamentul României, domnul Nicolae Păun şi a domnului manager Gheorghe Ivan.
Vă mai pot informa stimaţi cetăţeni de etnie romă că viitorul preşedinte al Partidei Romilor Pro Europa, sucursala judeţeană Alba va fi numit în următorii ani Petru Sandu sau Gherghel Cornel, iar domnul Petru Ilie va rămâne pe funcţia sa ca consilier al preşedintelui Nicolae Păun pe Ardeal şi preşedinte onorific al Partidei Romilor, sucursala judeţeană Alba.
Partida Romilor, sucursala judeţeană Alba vă urează Sărbători fericite şi La Mulţi Ani!
Petru ILIE , preşedintele Partidei Romilor Pro Europa


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Ziarul Unirea

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Luni, 24 ianuarie 2022, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba propune publicului un program dedicat Unirii Principatelor Române, care poate fi urmărit online, pe pagina de socializare a instituției, începând cu ora 09.00.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Pornind de la simbolistica evenimentului rămas în istorie și sub numele de Mica Unire, documentat în colecțiile bibliotecii de Ana Maria Pienar, bibliograful instituției, echipa bibliotecii a pregătit diverse momente și materiale, care vor fi postate pe tot parcursul zilei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Recomandări de carte pentru copii și adulți, expoziții tematice, lecturi și prezentări video, informații inedite despre evenimentul care a contribuit la realizarea statului național unitar român, dar și incursiuni în memoria culturală a românilor, oferite de prof. Daniela Floroian, prin intermediul unor tablouri și fotografii celebre ce ilustrează atât portul popular la 24 ianuarie 1859, cât și hora la români, Hora Unirii, toate se regăsesc în programul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Dincolo de oferta online, vă așteptăm să ne treceți pragul și să descoperiți numeroasele titluri dedicate primului domnitor al Principatelor Unite, volume în care puteți găsi atât corespondențe, acte, scrisori și documente, cât și legende și mărturii despre Alexandru Ioan Cuza și Mica Unire.

Activitățile sunt organizate de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și se derulează în cadrul proiectului 4.7 Zile Speciale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Ziarul Unirea

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Un episod special al seriei permanente „Istoria României într-un obiect”, dedicat uneia dintre cele mai cunoscute lucrări de artă asociate acestui important moment istoric, „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, va fi lansat la ICR New York pe 24 ianuarie.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Luni, începând cu ora 21.00, ora României, pe canalele de social media ale Institutului (Facebook, Instagram, YouTube) va avea loc premiera mini-documentarului „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, care va explica publicului american circumstanţele unirii Moldovei şi Ţării Româneşti pornind de la viziunea plastică a unuia dintre întemeietorii picturii româneşti moderne.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul este realizat în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti (MNIR), textul şi prezentarea video aparţinându-i specialistei MNIR, dr. Cristina Păiuşan-Nuică. Conceptul filmului este semnat de Bogdan Opreanu.

Tabloul „Proclamarea Unirii Principatelor” surprinde momentul în care, la Bucureşti, în sala Adunării Elective, Alexandru Ioan Cuza este ales domn al Ţării Româneşti după ce, în prealabil, avusese loc alegerea sa în fruntea Moldovei. Potrivit Cristinei Păiuşan-Nuică, „Proclamarea Unirii Principatelor, capodoperă din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României şi simbol al naţiunii române, poate fi asemănat, ca importanţă istorică şi tehnică de a surprinde tensiunea momentului, cu lucrarea lui John Trumbull Declaration of Independence, păstrată în rotonda Capitoliului, tablou-simbol al naţiunii americane”.

Una dintre seriile cel mai bine primite ale programului nostru, „The History of Romania in One Object”/ „Istoria României într-un obiect” a fost lansată în luna mai a anului 2020 şi derulată în parteneriat cu câteva mari muzee româneşti: Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, Muzeul de Istorie a Moldovei din Iaşi, Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa.

Prin intermediul acestui proiect au fost prezentate până acum nu mai puţin 38 de exponate, artefacte şi vestigii reprezentative pentru istoria ţării noastre.

sursa: news.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Oficialii de la Ministerul Educației au publicat programa pentru examenul de Bacalaureat din acest an.

Citește și: CALENDAR BACALAUREAT 2022: Programul probelor pentru sesiunile din VARĂ și din TOAMNĂ

Reprezentanții Ministerului Educației au publicat noile programe pentru examenul de Bacalaureat 2022, care sunt, în mare măsură cele ce au fost aprobate prin ordinul de ministru nr. 3.237 din 2021.

Din fiecare disciplină pentru examen, care se învață în anul terminal, ministerul a eliminat anumite conținuturi, dar diferențele sunt mici față de acum doi ani, când a fost tăiată toată materia din semestrul al II-lea.

Elit - Gustul Desăvârșit

CLICK AICI PENTRU PROGRAMA LA MATEMATICĂ LA BACALAUREATUL 2022

Citește și: ADMITERE la colegiile militare 2022: CALENDARUL probelor birourile de RECRUTARE. La Colegiul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, 120 de posturi sunt scoase la CONCURS

Pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Perioada de înscriere pentru sesiunea de vară începe din 23 mai. În perioada 20-23 iunie sunt probele scrise, iar afișarea primelor rezultate va avea loc pe 27 iunie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea