Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Bani pentru fermieri: România a primit alte 3,9 mil euro pentru combaterea pestei porcine africane

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ANSVSA anunță că tocmai a primit din partea Comisiei Europene a doua tranşă, în valoare de 3,9 milioane de euro, pentru combaterea pestei porcine africane.

Suma face parte din grant-ul în valoare de 34.278.750 de euro, reprezentând contribuţia financiară a Uniunii la acţiunile angajate de ţara noastră pentru combaterea bolii şi a fost virată în data 28 decembrie

Prima tranşă, în valoare de 10 milioane de euro, din grantul acordat de Comisia Europeană pentru măsurile de urgenţă privind combaterea pestei porcine africane, a fost virată României în data 13 decembrie 2018.

Conform celor mai recente date oficiale, numărul focarelor a ajuns la 1.145, dintre care 19 în exploataţii comerciale şi 558 de cazuri la mistreţi. Conform celor mai recente date, pesta porcină africană evoluează în 301 localităţi din 19 judeţe, cu un număr de 1.145 de focare (dintre care 19 în exploataţii comerciale) şi 558 de cazuri la mistreţi.

În total au fost eliminaţi 364.212 de porci afectaţi de boală. Până vineri, 28 decembrie, au fost stinse 12 focare în judeţul Satu Mare şi un focar în judeţul Dâmboviţa. De asemenea, unitatea de procesare a cărnii aparţinând societăţii S.C. Carniprod SRL şi-a reluat activitatea, în data de 14 august 2018.

Sursa: economica.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până joi dimineața: Râurile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până joi dimineața: Râurile vizate Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis miercuri 8 mai 2024, o avertizare cod galben de inundații în Alba, valabilă până joi dimineața, la ora 8:00. Sunt prognozate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea