// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Bani din partea statului, deținuților care au fost arestați în condiții necorespunzătoare

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, anunţă că se lucrează la un act normativ privind acordarea de compensaţii financiare pentru deţinuţii care au fost încarceraţi în condiţii necorespunzătoare, de sumele alocate pentru fiecare zi de detenţie urmând a beneficia doar acei deţinuţi care s-au adresat CEDO în termenul legal, iar cuantumul acestor sume urmând a fi stabilit în funcţie de practica din alte ţări europene.

Ministrul Justiţiei a spus că, la acest moment, neavând date exacte, nu poate avansa o sumă care ar urma să fie acordată drept despăgubire deţinuţilor încarceraţi în condiţii necorespunzătoare. Acesta a precizat însă că zilele trecute a primite de la grefa CEDO o infogramă în care se specifică “posibile soluţii” şi că a solicitat elaborarea unui act normativ pe acest subiect.

Întrebat dacă doar acei deţinuţi care s-au adresat deja CEDO vor primi despăgubiri, Tudorel Toader a răspuns că “nu poţi să-i dai cuiva care în termenul legal nu s-a plâns, nu a solicitat despăgubirea”. 

“Dacă unii au stat deţinuţi în condiţii necorespunzătoare, dar au trecut cele 6 luni în care te poţi plânge la CEDO şi nu s-au plâns, nu ai temei să-i despăgubeşti. Deci te referi numai la cei care au acţiune pe rolul CEDO”, a explicat Toader.

Sursa: a1.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Răspunsuri la Bani din partea statului, deținuților care au fost arestați în condiții necorespunzătoare

  1. Filozofia psd-alde 15.03.2019 la 9:27

    Sa dai bani detinutilor pt mucegaiul din celule dar sa lasi sa moara zilnic mii de romani care-si platesc sau si-au platit 40 de ani CAS-ul, in spitalele tarii pline de infectii, cu lipsa de personal, fara medicamente, aparatura sau instrumentar de actualitate..

  2. unu 15.03.2019 la 11:13

    Dar copii si bolnavii chinuiti prin orfelinate si spitale , unele in conditii mai rele ca in inchisoare, de ce nu sunt despagubiti? Rusine celor care promoveaza o astfel de lege, dar ignora conditiile din orfe;linate si spitale.
    Sper sa nu-mi cenzurati comentariul.