Rămâi conectat

Actualitate

Bani din partea statului, deținuților care au fost arestați în condiții necorespunzătoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, anunţă că se lucrează la un act normativ privind acordarea de compensaţii financiare pentru deţinuţii care au fost încarceraţi în condiţii necorespunzătoare, de sumele alocate pentru fiecare zi de detenţie urmând a beneficia doar acei deţinuţi care s-au adresat CEDO în termenul legal, iar cuantumul acestor sume urmând a fi stabilit în funcţie de practica din alte ţări europene.

Ministrul Justiţiei a spus că, la acest moment, neavând date exacte, nu poate avansa o sumă care ar urma să fie acordată drept despăgubire deţinuţilor încarceraţi în condiţii necorespunzătoare. Acesta a precizat însă că zilele trecute a primite de la grefa CEDO o infogramă în care se specifică „posibile soluţii” şi că a solicitat elaborarea unui act normativ pe acest subiect.

Întrebat dacă doar acei deţinuţi care s-au adresat deja CEDO vor primi despăgubiri, Tudorel Toader a răspuns că „nu poţi să-i dai cuiva care în termenul legal nu s-a plâns, nu a solicitat despăgubirea”. 

„Dacă unii au stat deţinuţi în condiţii necorespunzătoare, dar au trecut cele 6 luni în care te poţi plânge la CEDO şi nu s-au plâns, nu ai temei să-i despăgubeşti. Deci te referi numai la cei care au acţiune pe rolul CEDO”, a explicat Toader.

Sursa: a1.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea