Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Bani din partea Consiliului Județean Alba, pentru reabilitarea clădirii spitalului din Zlatna

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Bani din partea Consiliului Județean Alba, pentru reabilitarea clădirii spitalului din Zlatna

Cei doi parteneri care implementează proiectul privind reabilitarea clădirii spitalului din Zlatna, o clădire veche de aproape 300 de ani, respectiv administraţia locală şi cea judeţeană, au convenit să încheie un nou act adiţional la acordul de parteneriat încheiat în 11 septembrie 2017.

Astfel, în vederea realizării obiectivului de investiții “Reabilitare și modernizare clădire Spital oraș Zlatna”, contribuția UAT – Județul Alba la totalul cheltuielilor neeligibile se va dubla, de la 2 la 4 milioane de lei. Banii se transferă liderului de parteneriat, U.A.T. Orașul Zlatna, care va gestiona direct fluxurile financiare, în conformitate cu reglementările legale în vigoare. A fost actualizat şi devizul general al investiţiei, în valoare totală de 17.396.627,70 lei (inclusiv TVA), din care C+M 10.818.748,96 lei (inclusiv TVA).

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Citește și: VIDEO | Școala Avram Iancu, din Zlatna, redeschisă după reabilitare: Prima școală din județ cu lift pentru persoane cu dizablități, laboratoare moderne, toate condițiile pentru o școală SMART

Obiectivul general al investiţiei „Reabilitare și modernizare clădire Spital oraș Zlatna” vizează reabilitarea energetică, precum și o reabilitare structurală a clădirii în scopul reducerii consumurilor energetice din surse convenționale și diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră, inclusiv reducerea consumului anual specific de căldură și asigurarea confortului ocupanților la costuri cât mai scăzute în exploatare.

„Ţinând cont de prevederile OUG 36/2023 privind cadrul general pentru închiderea programelor operaționale finanțate în perioada 2014-2020, prin Hotărârea Consiliului local Zlatna nr. 143 din 7 decembrie 2023 s-a aprobat prelungirea termenului de implementare a proiectului până la 31.12.2026, în scopul finalizării integrale a investiţiei, precum şi asigurarea din bugetul propriu a resurselor financiare necesare implementării proiectului”, se arată în documentaţia întocmită de administraţia judeţeană.

În iunie 2021, în timp ce personalul desfăşura activităţi de armare/cofrare a centurii de la cota +7.35, placa existentă la aceeaşi cotă s-a prăbuşit ca un tot în exteriorul clădirii, prin cedarea zidăriei de cărămidă. Prăbuşirea planşeului a afectat şi placa de beton existentă. De asemenea, au mai fost constatate şi alte fisuri verticale/oblice în pereţii exteriori cu corespondenţă şi în interiorul clădirii.

Imobilul a fost construit în anul 1731 şi are o suprafaţă totală de 843 mp. Construcţia a avut iniţial un regim de înălţime S+P+E, însă de-a lungul timpului la nivelul subsolului s-au realizat lucrări de umplutură, astfel că în prezent are un regim de înălţime de P+E.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea