Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO | Școala Avram Iancu, din Zlatna, redeschisă după reabilitare: Prima școală din județ cu lift pentru persoane cu dizablități, laboratoare moderne, toate condițiile pentru o școală SMART

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VIDEO | Școala Avram Iancu, din Zlatna, redeschisă după reabilitare: Prima școală din județ cu lift pentru persoane cu dizablități, laboratoare moderne, toate condițiile pentru o școală SMART

Scoala Gimnazială „Avram Iancu” din orașul Zlatna, și-a redeschis porțile luni, 8 ianuarie 2024, după aproximativ 3 ani de începerea lucrărilor de modernizare și reabilitare.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Investiția, cu o valoare totală de 13.041.682 de lei, reprezintă un pas semnificativ către îmbunătățirea calității educației și a infrastructurii școlare în oraș.

Printre cei prezenți la eveniment s-au numărat oficialități, precum președintele Consiliului Județean, Ion Dumitrel, prefectul Nicolae Albu, Inspectorul General al Inspectoratului Școlar Alba, profesorul Cornel Sandu, reprezentantul Agenției pentru Dezvoltare Regională, Simion Cretu și primarul Zlatnei, Silviu Ponoran. De asemenea, au fost prezenți și profesori și învățători din școala Avram Iancu, alături de elevi, care vor beneficia direct de pe urma modernizării.

Proiectul, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, a fost implementat cu succes de către UAT Oras Zlatna în perioada 21.12.2020-31.12.2023. Obiectivul general al acestui demers a fost creșterea gradului de participare la educație și îmbunătățirea calității infrastructurii educaționale în Zlatna, prin modernizarea Școlii Gimnaziale Avram Iancu.

Elevii și profesorii se vor bucura acum de facilități modernizate, inclusiv 25 de table interactive, 22 de videoproiectoare, 42 de calculatoare, 10 ecrane de proiecție, 16 laptopuri, două frigidere și 17 aparate multifuncționale. De asemenea, sala de sport va fi echipată cu patru bănci pentru gimnastică și alte dotări esențiale pentru pregatirea sportivă.

Din valoarea totală a proiectului, 11.085.430 de lei au provenit ca finanțare nerambursabilă din partea Uniunii Europene, arătând angajamentul acesteia în promovarea educației și dezvoltării regionale.

Citește și: E jale! TAXE și IMPOZITE noi sau majorate de Guvern pentru 2024 – anul în care „nu cresc taxele și impozitele!”

Primarul a declarat pentru ziarulunirea.ro că școala poate funcționa ca una normală, dar și ca una SMART, beneficiind de toate facilitățile:

„Sala de informatică dispune de 30 de calculatoare, o tablă specială petru învătare interactivă, există și un laborator de chimie. Este amenajată și o sală de mese dotată cu toate utilitățile necesare. În plus, instituția dispune de săli profesorale complet echipate, inclusiv 22 de săli cu iluminare specială adaptată nevoilor, care pot fi utilizate ca săli SMART.

Pentru a asigura accesul persoanelor cu dizabilități, au fost amenajate rampe speciale, toalete prevăzute cu butoane de panică și un lift care facilitează accesul elevilor la toate nivelurile instituției. Școala are în prezent aproximativ 400 de elevi.”

YouTube video

Obiectivul general al inițiativei a fost creșterea gradului de participare la educație, facilitând în același timp accesul la aceasta și îmbunătățirea infrastructurii educaționale în orașul Zlatna. Implementarea la nivel național a fost gestionată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, iar la nivel regional de ADR Centru, organism intermediar care a monitorizat proiectul în regiunea Centru.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea