Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Cultură Educație

Avocaţii şi notarii care au datorii la Casa de Asigurări de Sănătate Alba nu se grăbesc să le achite

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În urmă cu două luni de zile atrăgeam atenţia asupra sumelor foarte mari pe care unii avocaţi şi notari din judeţul Alba „au uitat” să le plătească Casei de Asigurări de Sănătate Publică Alba (CAS). Este vorba despre contribuţiile pe care fiecare dintre noi, indiferent de categoria socială din care facem parte, fie că se află la nivelul de jos al piramidei ierarhice sau în vârful acesteia… trebuie să le achite lunar la Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS). Neplata acestor datorii duce la crearea de probleme, de „găuri” în bugetele asigurărilor sociale de sănătate, bugete care oricum sunt mici pentru că sunt puţini cei care plătesc şi mulţi cei care beneficiază. Trebuie reamintit că această contribuţie la fondul unic de asigurări sociale de sănătate face parte din categoria impozitelor directe – venituri curente fiscale, sursă a bugetului special de asigurări sociale de sănătate. Dacă ar fi vorba de pensionari, deşi aceştia sunt printre primii care îşi achită întotdeauna datoriile către stat, am mai înţelege, însă în această situaţie sunt cei care au venituri cu mult deasupra altor categorii sociale. Cei care lucrează cu legea, o încalcă şi o fac cu uşurinţă, ba chiar cu nepăsare…
Pe lista „neagră”, a avocaţilor şi notarilor care înregistrează restanţe la plata contribuţiei la asigurări de sănătate în judeţul Alba, se află 17 nume: doi notari şi 15 avocaţi, cu o sumă restantă care totalizează 679.899,93 de lei, cea mai mare sumă restantă fiind de 199.909,18 lei, neplătitorul fiind un notar. De la sfârşitul lunii martie de când a apărut la noi în ziar materialul legat de acest subiect, o singură persoană şi-a achitat datoria faţă de Casa de Asigurări de Sănătate Alba, ceea ce nu face decât să dovedească indiferenţa cu care restanţierii tratează această situaţie. Sfidător! Aşa cum ne-a precizat ec. Gheorghe Ştef, preşedinte – director general al Casei de Asigurări de Sănătate Alba, instituţia a luat toate măsurile prevăzute de legislaţia în vigoare pentru a aduce la cunoştinţa celor 17 persoane obligaţiile pe care le au de achitat la Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sociale de Sănătate. Astfel, s-a început cu trimiterea de notificări, apoi cu transmiterea deciziilor de impunere, a titlurilor executorii şi a somaţiilor, procedându-se mai apoi la punerea în aplicare de popriri. Pentru a ieşi basma curată unii dintre avocaţi au reclamat că ei habar nu au avut de restanţe şi că ar fi trebuit să fie anunţaţi… „Acuzaţiile aduse de unii avocaţi privind faptul că nu au fost anunţaţi de instituţia noastră care le sunt obligaţiile sunt nefondate şi pot fi cu uşurinţă demontate, domniile lor ar trebui să ştie cel mai bine faptul că necunoaşterea legislaţiei nu absolvă de vină pe cel care o încalcă. Dacă pe calea legală nu s-a reuşit înduplecarea celor care ar trebui să fie apărătorii legii, poate cea morală va triumfa. Problemele legate de fondul redus al asigurărilor de sănătate se datorează în mare parte rău platnicilor, astfel se ajunge în situaţia în care puţini plătesc şi mulţi beneficiază, ceea ce duce la un deficit bugetar, deficit care se resfrânge asupra calităţii serviciilor medicale şi implicit asupra stării de sănătate a populaţiei”, a specificat preşedintele – director general al CAS Alba.
Prin atitudinea acestor avocaţi şi notari rău platnici se dovedeşte încă o dată că trăim într-o ţară în care cei săraci îşi plătesc obligaţiile fiscale faţă de stat, iar cei bogaţi sfidează legile, refuzând să îşi achite datoriile. (L.I.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Ziarul Unirea

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Luni, 24 ianuarie 2022, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba propune publicului un program dedicat Unirii Principatelor Române, care poate fi urmărit online, pe pagina de socializare a instituției, începând cu ora 09.00.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Pornind de la simbolistica evenimentului rămas în istorie și sub numele de Mica Unire, documentat în colecțiile bibliotecii de Ana Maria Pienar, bibliograful instituției, echipa bibliotecii a pregătit diverse momente și materiale, care vor fi postate pe tot parcursul zilei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Recomandări de carte pentru copii și adulți, expoziții tematice, lecturi și prezentări video, informații inedite despre evenimentul care a contribuit la realizarea statului național unitar român, dar și incursiuni în memoria culturală a românilor, oferite de prof. Daniela Floroian, prin intermediul unor tablouri și fotografii celebre ce ilustrează atât portul popular la 24 ianuarie 1859, cât și hora la români, Hora Unirii, toate se regăsesc în programul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Dincolo de oferta online, vă așteptăm să ne treceți pragul și să descoperiți numeroasele titluri dedicate primului domnitor al Principatelor Unite, volume în care puteți găsi atât corespondențe, acte, scrisori și documente, cât și legende și mărturii despre Alexandru Ioan Cuza și Mica Unire.

Activitățile sunt organizate de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și se derulează în cadrul proiectului 4.7 Zile Speciale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Ziarul Unirea

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Un episod special al seriei permanente „Istoria României într-un obiect”, dedicat uneia dintre cele mai cunoscute lucrări de artă asociate acestui important moment istoric, „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, va fi lansat la ICR New York pe 24 ianuarie.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Luni, începând cu ora 21.00, ora României, pe canalele de social media ale Institutului (Facebook, Instagram, YouTube) va avea loc premiera mini-documentarului „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, care va explica publicului american circumstanţele unirii Moldovei şi Ţării Româneşti pornind de la viziunea plastică a unuia dintre întemeietorii picturii româneşti moderne.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul este realizat în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti (MNIR), textul şi prezentarea video aparţinându-i specialistei MNIR, dr. Cristina Păiuşan-Nuică. Conceptul filmului este semnat de Bogdan Opreanu.

Tabloul „Proclamarea Unirii Principatelor” surprinde momentul în care, la Bucureşti, în sala Adunării Elective, Alexandru Ioan Cuza este ales domn al Ţării Româneşti după ce, în prealabil, avusese loc alegerea sa în fruntea Moldovei. Potrivit Cristinei Păiuşan-Nuică, „Proclamarea Unirii Principatelor, capodoperă din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României şi simbol al naţiunii române, poate fi asemănat, ca importanţă istorică şi tehnică de a surprinde tensiunea momentului, cu lucrarea lui John Trumbull Declaration of Independence, păstrată în rotonda Capitoliului, tablou-simbol al naţiunii americane”.

Una dintre seriile cel mai bine primite ale programului nostru, „The History of Romania in One Object”/ „Istoria României într-un obiect” a fost lansată în luna mai a anului 2020 şi derulată în parteneriat cu câteva mari muzee româneşti: Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, Muzeul de Istorie a Moldovei din Iaşi, Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa.

Prin intermediul acestui proiect au fost prezentate până acum nu mai puţin 38 de exponate, artefacte şi vestigii reprezentative pentru istoria ţării noastre.

sursa: news.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Oficialii de la Ministerul Educației au publicat programa pentru examenul de Bacalaureat din acest an.

Citește și: CALENDAR BACALAUREAT 2022: Programul probelor pentru sesiunile din VARĂ și din TOAMNĂ

Reprezentanții Ministerului Educației au publicat noile programe pentru examenul de Bacalaureat 2022, care sunt, în mare măsură cele ce au fost aprobate prin ordinul de ministru nr. 3.237 din 2021.

Din fiecare disciplină pentru examen, care se învață în anul terminal, ministerul a eliminat anumite conținuturi, dar diferențele sunt mici față de acum doi ani, când a fost tăiată toată materia din semestrul al II-lea.

Elit - Gustul Desăvârșit

CLICK AICI PENTRU PROGRAMA LA MATEMATICĂ LA BACALAUREATUL 2022

Citește și: ADMITERE la colegiile militare 2022: CALENDARUL probelor birourile de RECRUTARE. La Colegiul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, 120 de posturi sunt scoase la CONCURS

Pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Perioada de înscriere pentru sesiunea de vară începe din 23 mai. În perioada 20-23 iunie sunt probele scrise, iar afișarea primelor rezultate va avea loc pe 27 iunie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea