Rămâi conectat

Actualitate

Autostrada Transilvania: A fost semnat contractul pentru lotul Chețani-Câmpia Turzii. Valoarea proiectului este de 420 milioane de lei (fără TVA)

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Contractul pentru “Proiectarea și execuția Autostrăzii Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea, Secțiunea 2A: Ogra – Câmpia Turzii, Lot 3: Chețani – Câmpia Turzii”, a fost semnat miercuri de CNAIR, anunță compania într-un comunicat de presă.

Contractul pentru finalizarea construcției lotului Chețani – Câmpia Turzii (15,70 de kilometri), parte a Autostrăzii Transilvania, a fost semnat miercuri, 26 octombrie, cu asocierea austriaco-germană Strabag-Geiger, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Citește și: VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, în luna noiembrie se va circula pe ambele sensuri în zona alunecării de teren de la Oiejdea 

„Este ultimul lot care lipsește din tronsonul de autostradă care face legătura între Târgu Mureș și Cluj-Napoca”, a transmis ministrul Transporturilor, pe Facebook.

CNAIR a desemnat pe 8 august asocierea dintre Strabag și Geiger câștigătoarea licitației pentru continuarea lucrărilor la lotul Chețani – Câmpia Turzii, în lungime de 15,7 km.

Valoarea ofertei este de 420 milioane lei fără TVA. Pentru proiectare constructorul ar urma să aibă la dispoziție 3 luni, în vreme ce 18 luni sunt prevăzute pentru execuția lucrărilor.

Citește și: Construirea nodului rutier de la Cugir, la Autostrada A1, intră în linie dreaptă: A fost acordat avizul de mediu

Pe lotul Chețani-Câmpia Turzii vor fi construite 2 poduri și 7 pasaje, pe lângă nodul rutier de la Chețani.

În prezent, avansul lucrărilor pe acest lot este blocat la aproape 40%, după ce, la inițiativa lui Cătălin Drulă, CNAIR a reziliat pe 11 martie 2021 contractul încheiat în anul 2015 cu compania românească Straco, aflată în insolvență și care abandonase șantierul.

Termenul inițial era de 4 luni pentru proiectare și 12 luni pentru execuție. Cu alte cuvinte, lucrările ar fi trebuit finalizate încă din anul 2017. Abia pe 18 septembrie 2020 a fost dat în trafic nodul rutier Chețani (1,3 km) din acest lot, acesta asigurând descărcarea de pe lotul vecin Iernut – Chețani.

Sursa foto: CNAIR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea