Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Construirea nodului rutier de la Cugir, la Autostrada A1, intră în linie dreaptă: A fost acordat avizul de mediu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Construirea nodului rutier de la Cugir, la Autostrada A1, intră în linie dreaptă: A fost acordat avizul de mediu

Construirea nodului rutier de la Cugir, la Autostrada A1, intră în linie dreaptă. APM Alba a acordat avizul de mediu pentru pentru proiectul “Nod rutier A1, (km 326+155) – DJ 704 (Cugir), inclusiv rețelele de utilități din culoarul investiției”, propus a fi amplasat în localitatea Șibot.

Valoarea investiției este de aproximativ 8.234.630.94 de euro, incluzând TVA.

Valoarea investiției este de aproximativ 8.234.630.94 de euro, incluzând TVA.

Necesitatea investiției a apărut datorită dezvoltării socio-economice generate în primul rând de construcția autostrăzilor. Astfel prezența unei căi rapide de transport a încurajat dezvoltarea economică a zonelor traversate, fapt care a generat valori de trafic suplimentare.

Nodul rutier studiat, pentru accesul la autostrada A1, se va realiza la Sud de localitatea Șibot, la km 328+250 al autostrăzii A1.

Accesul la și de pe autostradă, în direcția Timișoara-Deva-Sebeș-Sibiu, se va realiza din drumul județean DJ704. Prin intermediul bretelei 1 – cu circulație bidirecțională, se va asigura intrarea și ieșirea de pe autostrada A1 pe bretelele 2, respectiv 3 – cu circulație unidirecțională. La intersecția drumului județean DJ704 cu breteaua 1 se va amenaja un sens giratoriu.

Breteaua 1, care face legătură dintre drumul județean DJ704 și bretelele 2 și 3, are lungimea de 1.184.0m.

Breteaua 2 va asigura intrarea pe autostrada A1, pe direcția Timișoara-Deva-Sebeș-Sibiu și va avea lungimea de 712.0m, inclusiv bandă de accelerare. Breteaua 3 va asigura ieșirea de pe autostrada A1, de pe direcția Timișoara-Deva-Sebeș-Sibiu și va avea lungimea de 620.0m, inclusiv bandă de decelerare.

Accesul la și de pe autostrada, în direcția Sibiu-Sebeș-Deva-Timișoara, se va realiza de asemenea din drumul județean DJ704, pe breteaua 1. Prin intermediul acestei bretele – cu circulație bidirecțională, care supratraverseaza autostrada, se va asigura intrarea și ieșirea de pe autostrada A1 pe bretelele 4, respectiv 5 – cu circulație unidirecționala. Breteaua 4 va asigura intrarea pe autostrada A1, pe direcția Sibiu-Sebeș-Deva-Timișoara și va avea lungimea de 677.0m, inclusiv bandă de accelerare.

Breteaua 5 va asigura ieșirea de pe autostrada A1, de pe direcția Sibiu-Sebeș-Deva-Timișoara și va avea lungimea de 501.0m, inclusiv bandă de decelerare.

Se va amenaja complet nodul rutier, prin asigurarea relațiilor/fluxurilor de trafic pentru toate direcțiile, pentru o viteză minimă de circulație de 50km/h. Nodul rutier este amplasat în totalitate pe teritoriul comunei Șibot, în extravilanul localitățîi.

La km 328+100 al autostrăzii A1, se va realiza pe breteaua 1 un pasaj peste autostradă, pentru asigurarea accesului la autostrada, în direcția Sibiu-Timișoara.

Structura are o singură deschidere și o lungime totală de 60.50m. Are o oblicitate de 96° dreapta față de axul autostrăzii.

Traseul sub pasaj este în curbă, iar traseul căruia pasajul îi asigura continuitatea este în aliniament, iar pantă transversală a caii este de 2.5% (profil neconvertit).

În secțiune transversală, pasajul asigura o parte carosabilă de 9.00m, delimitată de borduri prefabricate și parapeți de siguranță de tip H4b. Lățimea totală este de 10.70m, inclusiv elementele de capăt.

Durata de realizare a lucrărilor propuse în cadrul proiectului este de 12 luni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Poliţiştii din Alba, la datorie de Floriile ortodoxe: Măsuri suplimentare și recomandări pentru siguranța cetățenilor

Bogdan Ilea

Publicat

în

Poliţiştii din Alba, la datorie de Floriile ortodoxe: Măsuri suplimentare și recomandări pentru siguranța cetățenilor Inspectoratul de Poliție Județean Alba a luat măsurile necesare pentru prevenirea evenimentelor negative și desfășurarea în liniște a manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Floriilor Ortodoxe. Vor fi suplimentate efectivele de siguranță publică și va fi asigurată prezența echipajelor de poliție rutieră […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea