Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

Aurarii au de furcă cu trupa lui Dăscălescu

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

În seria a 6-a din eşalonul secund, lupta la promovare părea deja tranşată. Primele două formaţii, FC Maramureş şi SESO Câmpia Turzii, conduc detaşat clasamentul, la 13, respectiv 10 lungimi de a treia poziţie, însă datorită faptului că formaţia maramureşeană a trecut printr-o fuziune, aceasta nu are drept de promovare, fapt anunţat oficial şi de FRF. Situaţia nu este însă pe atât de simplă precum pare, iar fostul jucător unirist Lucian Cotora, preşedintele lui FC Cisnădie, spune că nici formaţia din Câmpia Turzii nu ar trebui să aibă drept de promovare, situaţia acestei grupări fiind identică cu cea de la FC Maramureş. Cu toate acestea, SESO nu se află pe lista emisă de FRF a echipelor ce nu au drept de promovare. „În 2008 au cumpărat locul de la Atletic Sibiu, au evoluat în Liga a doua, însă nu au îndeplinit baremul şi ar fi trebuit să joace în Liga a treia cu un minus de 13 puncte. În 2009, s-au unit cu SESO Iara, nu ştiu exact dacă prin fuziune sau prin comasare, şi au început sezonul de la zero, jucând de atunci cu numele de SESO Câmpia Turzii. Regulamentul scrie clar că echipele care au făcut fuziuni sau comasări în ultimii 3 ani nu au drept de promovare. La ei e valabilă şi cea din 2008, dar şi cea din 2009. Noi încercăm să obţinem locul 3, iar după aceea vom vedea ce se va decide. Am făcut memorii la FRF de mai multe luni, trebuia să ne dea un răspuns, însă a tot fost amânat”, a spus Lucian Cotora. Vineri, în penultima etapă a eşalonului terţ, pe Ampoi va poposi FC Cisnădie, ce vrea, din aceste motive să-şi securizeze poziţia pe ultima treaptă a podiumului, vizată şi de CSM Braşov, aflată la două puncte distanţă.
lDuel cu foştii aurari
Lucian Cotora s-a arătat nemulţumit şi de faptul că trebuie să joace cu CS Zlatna, formaţia care nu a fost programată la 3 partide. „Faptul că vom susţine meciul cu Zlatna mi se pare o altă anomalie. Regulamentul spune clar că odată ce o echipă nu este programată la două meciuri în timpul aceluiaşi sezon, este exclusă. Vrem să atragem atenţia, sunt lucruri care nu cred că au ajuns la urechea lui Mircea Sandu” a mai declarat Cotora, conform www.liga2.ro. Din distribuţia formaţiei sibiene, antrenată de Mihai Dăscălescu, cel care a condus CS Zlatna în turul campionatului fac parte 6 foşti echipieri ai aurarilor: Toderaş, V. Avram, P. Ciucă, Cos. Simtion, A. Ianc şi P. Munteanu, alături de ex-uniristul Hârciagă. (H.D.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Viitorul Sântimbru, în finala Cupei României, după 2-0 cu Hidro Mecanica Șugag!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Viitorul Sântimbru este prima finalistă a Cupei României, faza județeană, după victoria din penultimul act, la Galtiu, scor 2-0 (2-0), cu Hidro Mecanica Șugag. Finala se va disputa vineri, 14 iunie, pe „Arena Cugir”, iar cealaltă finalistă se va decide mâine în urma confruntării dintre Inter Unirea și Performanța Ighiu. În reeditarea finalei din 2016, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea