Rămâi conectat

Cultură Educație

Attila sugrumă acum spitalele scăpate de… pixul desfiinţărilor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Actualul Guvern PDL – UDMR a dovedit din nou că nu este în stare să aplice nicio reformă în mod real. După ce şi-au bătut joc de sistemul de învăţământ, actualii guvernanţi au încercat o reformă prost concepută şi aplicată catastrofal în sistemul de sănătate. Fără a se gândi ce va face cu bolnavii din spitalele pe care urma să le închidă, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi-a dat seama abia acum că reformarea sistemului a fost începută prost, este continuată prost şi se va sfârşi la fel de prost pentru pacienţii care se bat pentru un loc în spital. Îl acuz public pe actualul şef al Sănătăţii de o incompetenţă crasă şi o rea voinţă diabolică faţă de pacienţii din România. Abia acum, după ce au închis Spitalul Orăşenesc din Ocna Mureş, parlamentarii PD-L din Alba şi actualul ministru UDMR Cseke Attila îşi dau seama de prostiile făcute. Abia acum, după ce pacienţii au fost înghesuiţi în paturile insuficiente din Spitalul Municipal Aiud, aceşti incompetenţi au realizat că bolnavii riscă să moară pentru că normativul de personal medical este sub medie, o parte din paturi au fost desfiinţate anul trecut, în majoritatea spitalelor din Alba, iar aglomeraţia a dat peste cap bunul mers al instituţiilor spitaliceşti.
Cum este posibil ca un ministru să dea ordin, prin Direcţia de Sănătate Publică Alba, ca pacienţii să fie mutaţi de la Spitalul din Ocna Mureş la cel din Aiud fără ca la Aiud să fie suplimentate paturile şi cadrele medicale? Unde s-au gândit incompetenţii care conduc Ministerul Sănătăţii şi Direcţia de Sănătate Publică Alba că vor încăpea cei 91 de bolnavi transportaţi forţat de la Ocna Mureş la Aiud? La 1 aprilie au fost transferaţi de urgenţă de la spitalul din Ocna Mureş 43 de pacienţi de la secţia Interne şi 48 de la Chirurgie, plus 20 de bolnavi de la secţia Pediatrie. Culmea, transferurile s-au făcut fără ca paturile să fie suplimentate nici la Spitalul Municipal Aiud şi nici chiar la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba!!! Unde este reforma mult trâmbiţată din moment ce activitatea unui spital este supraaglomerată prin transferul bolnavilor, fără ca pentru aceste cazuri să existe măcar siguranţa absolută a decontării serviciilor medicale de urgenţă? Nu aşa se face o reformă adevărată a sistemului medical! Reforma nu înseamnă închiderea a trei spitale din Alba fără a pune nimic în loc, în contextul în care timpii de deservire a populaţiei, prin Serviciul de Ambulanţă, vor creşte exponenţial din cauza distanţelor mult mai mari pe care vor trebui să le parcurgă până la pacienţi! O reformă prost aplicată denotă o incompetenţă grosolană a celor care astăzi pun în pericol vieţile pacienţilor din judeţul Alba!
Aşa nu se mai poate! Cer în mod public, încă o dată, demisia principalului responsabil pentru starea jalnică în care se află sistemul sanitar: ministrul Sănătăţii – Cseke Attila!
Radu Eugeniu COCLICI, deputat PSD de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea