ATENȚIE! Metoda ”ACCIDENTUL”, reinventată. Victima se dă drept… polițist!

Înşelăciunea prin care de obicei persoane vârstnice sunt contactate telefonic de către persoane necunoscute, care îşi declină calitatea de poliţist, medic sau avocat şi ulterior le aduc la cunoştinţă că un membru al familiei a fost implicat într-un grav accident de circulaţie a făcut numeroase victime.

Metoda a fost reinventată de vecinii noștri bulgari, iar Poliția Română face cunoscut printr-o postare pe pagina de Facebook, modul în care au acționat cetățenii bulgari pentru a fi informați și pregătiți în cazul în care sunteți contactaţi de persoane pe care nu le cunoașteți şi, sub diverse pretexte, vă solicită bani.

”Infractor: Alo, bună ziua, sunt polițist și vă solicit sprijin într-o speță.
Victimă: Vă rog. Cu ce pot să ajut?
Infractor: Veți fi sunat, în curând, de cineva care o să vă ceară bani. Nu vă speriați! Nimic din ce va spune nu e real…dar vă rog să intrați în jocul lui! Dați-i ce vă solicită, noi îl prindem și vă restituim banii.

Victima, de bună credință și convinsă că ajută un polițist, face ce i se spune. Abia când nu își mai recuperează suma de bani plătită, realizează că a fost înșelată.

S-a întâmplat în Bulgaria, dar știm cu toții că fenomenul infracțional nu ține cont de granițe… E bine să știți! E bine să fiți informați și să le transmiteți, la rândul vostru, celor pe care îi cunoașteți.

Infractorii: cetățeni bulgari.
Victimele: cetățeni bulgari.
Prejudiciul: peste 500.000 de Euro.
Din țara noastră cumpărau cartele, telefoane și se cazau în diferite locații, pe care le schimbau permanent.

După 17 percheziții simultane, în România și Bulgaria, gruparea infracțională a fost destructurată.

Sperăm ca, în țara noastră, Metoda ”Accidentul” să dispară de tot, nicidecum să treacă la nivelul următor. Cu implicarea noastră, cu sprijinul vostru…

Chiar și așa, e mai bine să fiți preveniți decât păcăliți.

Să aveți primăvară în suflet, oameni buni!

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...