Rămâi conectat

Sport

Astăzi, Sănătatea Cluj – Metalurgistul Cugir, în etapa intermediară | Cugirenii caută antidotul împotriva liderului invincibil

Dan HENEGAR

Publicat

în

metalurgistul-cugir-cs-iernut-77Misiune dificilă în „intermediara” de astăzi, ora 15.00, pentru Metalurgistul Cugir, ce are parte de un duel de lux, în fieful Sănătăţii Cluj, prima clasată în ierarhie.

În fruntea Seriei a 5-a a Ligii a 3-a se regăseşte un lider-surprinză, „viruşii verzi” pregătiţi de ex-uniristul Marius Semeniuc având un parcurs de senzaţie, greu de anticipat la startul stagiunii. Sănătatea Cluj, o cunoştinţă recentă a fotbalului din judeţ, după duelurile din Cupa României cu Viitorul Sîntimbru (2-1) şi Industria Galda de Jos (1-3), este surpriza turului, clujenii necunoscând gustul eşecului. Amfitrionii au strâns 19 puncte, graţie a şase victorii consecutive şi a unei remize (în prima rundă, la Mediaş) şi încă n-au primit gol pe „Clujana”!

Clujenii dispun de jucători experimentaţi precum F. Lăzăreanu, Ciupe, D. Matei sau Ceaca, iar rezultatele din toamnă sunt unele incredibile, numai două reuşite ale adversarilor şi cea mai prolifică ofensivă a seriei, 17 goluri, la egalitate cu AFC Hermannstadt. “Sănătatea Cluj reprezintă o mare enigmă, surpriza seriei. Nimeni nu-i anticipa un asemenea parcurs. Jucăm unei echipe aflate pe val, care trăieşte momente extraordinare şi a pierdut doar două puncte în aceste 7 etape”, a declarat antrenorul Călin Moldovan.

*Program greu şi absenţe importante la Metalurgistul

După trei victorii consecutive, cugirenii sunt în picaj în privinţa rezultatelor recente, eşec la Iernut şi remiză internă cu AFC Comuna Recea, într-un meci încărcat de suspans. În plus programul este unul extrem de greu şi încărcat, trei dueluri succesive cu formaţiile de pe podium, astăzi cu prima clasată, vineri cu FC Zalău (pe teren propriu), iar apoi deplasare la AFC Hermannstadt, între acestea fiind şi partida din Cupa României, cu prim-divizionara CSM Poli Iaşi, de săptămâna viitoare, de pe „Arena Cugir”.

Antrenorul Călin Moldovan are de suportat şi trei absenţe importante din efectiv, titularii Vezan, Negrescu şi D. Popa, misiunea fiind şi mai dificilă din acest punct de vedere. “Nu-i plăcut să nu câştigi de două întâlniri. Încercăm să recuperăm din punctele pierdute şi este cert că ne dorim să câştigăm această întâlnire, deşi suntem conştienţi de dificultatea confruntării. Suntem datori să încercăm şi să ne jucăm toate şansele„, a încheiat antrenorul Călin Moldovan. În schimb, tradiţia este total favorabilă metalurgiştilor, care au câştigat toate cele 5 dueluri directe cu Sănătatea Cluj: un dublu 1-0, în stagiunea 2013-2014, respectiv 5-1 (în deplasare) şi 3-1, în ediţia 2014-2015, plus un succes extern net în Cupă, 4-1 la Cluj-Napoca, anul trecut.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea