Astăzi, Sănătatea Cluj – Industria Galda de Jos, restanță din etapa a 6-a | “Lanterna roșie” începe seria infernală, împotriva “virușilor verzi”

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Industria Galda de Jos joacă astăzi, de la ora 15.00, la Jucu, împotriva Sănătății Cluj, un meci restanță din etapa a șasea a Seriei a 9-a a Ligii a 3-a. Întâlnirea cu “virușii verzi”, clasați pe poziția a 9-a a ierarhiei, cu 9 puncte, este extrem de importantă pentru vizitatori. Industria se află în postura nedorită de “lanternă roșie”, fiind singura din serie ce nu cunoaște ce înseamnă victoria în această toamnă, cu un singur punct și 4 înfrângeri la rând.

De partea cealaltă este Sănătatea, o grupare cu motoarele turate, ce și-a revenit după startul ratat de sezon și a realizat trei victorii consecutive, două externe, la Reghin și Turda, considerate surprize majore, precedecenta reprezentație internă fiind cu CS Ocna Mureș, succes la limită (gol veteranul Tilincă) ce a deschis seria pozitivă.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Ca urmare a restricțiilor DSP suntem obligați să jucăm 4 meciuri în 11 zile, practic aproape jumătate din turul campionatului. Sănătatea Cluj a început prost campionatul, dar și-a revenit, deci ne așteaptă un joc dificil cu un adversar experimentat, ce are moralul și încrederea la un nivel ridicat. În ciuda problemelor care persistă la noi, ne vom duce la joc cu dorința de a obține puncte și sper să reușim”, a transmis antrenorul Paul Ciucă.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Acest meci trebuia să se dispute în urmă cu 10 zile, însă a fost amânat întrucât Baghiu a fost depistat infectat cu COVID-19, iar de atunci Industria nu a mai jucat fiind amânată și disputa ce urma în țintar, cu Unirea Alba Iulia. Practic, “galben-albaștrii” nu au mai apărut pe gazon din 10 octombrie și au în față un program realmente infernal, cu 4 jocuri oficiale programate în numai 11 zile!!!

După acest duel vine un alt meci extern, la finele săptămânii, la Ungheni (sâmbătă, 31 octombrie), iar săptămâna viitoare două derby-uri “de Alba” pe propriul teren, cu Unirea Alba Iulia (miercuri, 4 noiembrie, restanță) și CS Ocna Mureș (sâmbătă, 7 noiembrie). Antrenorul Paul Ciucă nu poate conta pe Baghiu (pozitiv), Puha (dureri la spate), Goța (nerefăcut), P. Muntean (accidentare de durată), Cernea, P. Medrea și Vonya (nu se mai contează pe ei în acest moment, din diverse motive), însă îi are la dispoziție pe Cioară (după suspendare), Hodea și Cunțan (refăcuți), incerf fiind Tegbo (probleme musculare).

Disputa dintre cele două formații din ediția precedentă s-a încheiat fără gol (0-0 la Galda de Jos, în octombrie 2019), iar în istoricul direct “virușii verzi” nu au reușit niciodată să se impună în cele 9 întâlniri disputate.

Dan HENEGAR