Rămâi conectat

Sport

Astăzi, ora 23.00, Germania – Algeria în optimile CM 2014 *Africanii nu uită episodul din 1982

Dan HENEGAR

Publicat

în

AlgeriaLa Porto Alegre, astăzi, ora 23.00, al 6-lea joc din optimile de finală ale Cupei Mondiale opune Germania şi Algeria, formaţie care a trimis acasă Rusia, gazda CM din 2018. Germania este mare favorită la calificarea în sferturile de finală prin prisma valorii lotului şi a forţei colective, mai ales că Joachim Low are întreg efectivul la dispoziţie, inclusiv golgeterul Thomas Muller în atac (o medie de un gol pe meci în ultimele noua partide la Cupa Mondială).

Algeria a început turneul final cu un eşec, 1-2 cu Belgia, a urmat o victorie cu Coreea de Sud (4-2) şi meciul decisiv  în care a ţinut în şah Rusia pentru locul secund în Grupa H (scor 1-1).

Este de asteptat ca şi contra nemtilor tactica “Vulpilor Desertului” să fie una defensivă, de aşteptare şi de încercare a şanselor pe contraatac.

Surprinzător, Germania a pierdut ambele întâlniri precedente cu Algeria, marcând un singur gol şi primind patru. Cea mai cunoscută partidă datează de la Cupa Mondială 1982, când Algeria a învins Republica Federală Germania, cu 2-1. Deşi a avut două victorii în grupă, Algeria a părăsit competiţia după ce în ultima etapă Germania a învins Austria (1-0), rezultat care a calificat ambele echipe!!! Din acest motiv FIFA a decis ca meciurile din ultima faza a grupelor să se dispute la aceeaşi oră.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal, duminică, la Daia Română: Elogii pentru organizatori

Dan HENEGAR

Publicat

în

Duminică, la Daia Română, faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal Duminică 31 martie, la Daia Română, se va desfășura faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal. Ziua de fotbal juvenil de la Daia Română va începe la ora 11.30 cu semifinala Crăciunelu de Jos – Ciugud, urmată, la ora 12.10, de semifinala […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea