Astăzi, ora 18.00, Volei Alba Blaj – CSM Lugoj | Campioana, două meciuri consecutive în Sala “Timotei Cipariu”

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Conform programării din faza secundă a Diviziei A1, echipa din “Mica Romă” are două dispute succesive pe propriul teren, astăzi de la ora 18.00, cu CSM Lugoj, respectiv luni, 19 martie, de la ora 17.00, confruntarea orgoliilor cu Știința Bacău, echipă ce i-a produs, în urmă cu o lună, mai precis în 18 februarie, ultimul eșec stagional, insucces ce cântărește teribil în economia campionatului.

Volei Alba Blaj păstrează în continuare șanse la titlu, după victoria recentă, scor 3-2, din derby-ul extern cu CSM București, liderul Diviziei A1, ce mai are acum 5 puncte avans în ierarhie. Tripla campioană a României a produs rivalei din Capitală primul eșec după 18 succese consecutive, reușind întâia oară în acest sezon să câștige împotriva contracandidatei la trofeu, care în cazul unui rezultat pozitiv putea desface șampaniile

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

. Trupa lui Darko Zakoc este favorita incontestabilă a întâlnirii de astăzi cu bănățencele, clasate pe poziția a șasea, care atenție însă, în precedenta rundă au pierdut greu, pe teren propriu, cu CSM Tîrgoviște, după ce a condus cu 2-0! Confruntarea de la Blaj se joacă cu un ochi spre Bacău, unde Știința poata da o mână de ajutor triplei campioane, dacă reușește un rezultat surpriză în derby-ul cu CSM București.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

*Întăriri pentru Final Four-ul Champions League

Pe lângă onoarea de a fi gazda celui mai important eveniment sportiv al ultimelor decenii în România, în 5-6 mai, la București, Final Four-ul Champions League la volei feminin, Volei Alba Blaj vrea să facă o figură cât mai frumoasă în semifinalele celei mai importante competiții continentale. Reprezentanta României va întâlni în penultimul act învingătoarea dublei din playoffs 6, dintre Galatasaray Istanbul și Igor Gorgonzola Novara și încearcă să-și întărească lotul.

Accidentarea libero-ului Marina Vujovic obligă la achiziționarea unei voleibaliste pentru acoperirea respectivului post, jucătoarea proaspăt achiziționată urmând să aibă drept de joc doar în Champions League, în întrecerea internă Selime Ilyasoglu substituind-o pe sârboaica ce a fost nevoită să se opereze la genunchiul drept. Mai mult, Volei Alba Blaj mai țintește în această perioadă încă două transferuri, pentru a face față în meciurile din Final Four-ul Champions League, unde va avea printre oponente cele mai bune jucătoare de pe “Bătrânul Continent”.

Dan HENEGAR