Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

Astăzi, ora 18.00, debut în derby: CS Oşorhei – Metalurgistul Cugir! Revenire cugireană în eşalonul terţ, după aproape un deceniu

Dan HENEGAR

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

CSO Cugir09Din 2004, Cugirul n-a mai cunoscut gustul fotbalului adevărat. A trecut aproape un deceniu, iar acum, după o lungă aşteptare, Metalurgistul Cugir se bucură de fiorul revenirii pe scenă, cu un meci astăzi, la ora 18.00, în Liga a 3-a, în deplasare, cu CS Oşorhei, în runda inaugurală.
Puncte de legătură cu ultimul meci din eşalonul terţ, 3-2 în deplasare cu Minerul Bărbăteni (stagiune încheiată atunci la un punct în spatele promovatei din Sânnicolau Mare) sunt Marius Opric (pe atunci portar la CF Cugir), respectiv Şuvaina, Itu, Lăncrănjan, Şuteu, Iovănescu, ce au cunoscut şi acele vremuri.
*Amintiri plăcute de pe „Iuliu Bodola”, duel cu… popa!
Debut brutal în eşalonul superior, Seria a V-a a Ligii a 3-a, şi un sistem competiţional nou, cu play-off, pentru nou-promovata de sub Drăgana. Pe Stadionul „Iuliu Bodola”, arena plăcutelor amintiri de la barajul de promovare, Metalurgistul dă piept cu fosta echipă a cugireanului Lupaşcu. CS Oşorhei are un „spate” puternic, pe controversatul preot Alex Krenek, ales în Comitetul Executiv al FRF şi categoric vrea promovarea. Antrenorul Cosmin Bodea îi are sub comandă pe L. Todea, Lupuţ, ex-uniristul Gego, Ember, Andor, iar în campionatul trecut, contra Hunedoarei lui Marius Opric a înregistrat o victorie (1-0) şi un eşec (1-2), deci e rost de revanşă pentru tehnicianul Cugirului. „Se anunţă o confruntare dificilă, dar din punctul meu de vedere nu este derby-ul seriei, ci doar un joc de CSO Cugir07campionat. Vrem să facem treabă la Metalurgistul şi sper ca jucătorii să depăşească tracul interent al debutului în Liga a 3-a. Indiferent pe cine întâlnim, jucăm la victorie şi implicit ne dorim un rezultat pozitiv şi în acest test cu CS Oşorhei”, a declarat antrenorul Marius Opric.
*Fără Tiut, Trăşcan, Al. Man, A. Câmpean şi… Burdun
În efectivul deplasat la Oradea de conjudeţeni, nu au fost incluşi nou-veniţii Tiuţ, Al. Man, Trăşcan, A. Câmpean (nelegitimaţi deocamdată). În plus, s-a renunţat la achiziţionarea portarului Burdun, astfel că vizitatorii nu vor avea goalkeeper de rezervă! „Va fi un joc dificil, împotriva unei echipe experimentate, care anul trecut a fost pe podium, iar acum vrea cu siguranţă să acceadă în eşalonul superior. Ne vom lupta să nu pierdem, să ne întoarcem cu punct sau puncte”, a declarat Bodgan Petric, directorul sportiv al Metalurgistului.
Arbitri: Ov. Mazilu, V. Costea (Satu Mare), C. Glaser (Poiana Codrului); observator M. Ciglenean (Cluj), C. Dan (Zalău).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 3, etapa a 9-a, se apropie vacanța: jocuri interne pentru Metalurgistul Cugir și Industria Galda, deplasări pentru albaiuliene

Dan HENEGAR

Publicat

în

Liga 3, etapa a 9-a, se apropie vacanța: jocuri interne pentru Metalurgistul Cugir și Industria Galda, ultimele apariții în fața fanilor, și deplasări pentru albaiuliene. CSU Alba Iulia va intra în vacanță după acest duel de la Mediaș. Se apropie vacanța pentru conjudețenele care activează în Seria 9 din eșalonul terț. În etapa a 9-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea