Rămâi conectat

Sport

Astăzi, ora 18.00, CSU Alba Iulia – Rapid, în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918” *Miroslav Popov sparge recordurile

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia-ICIM Arad Cupa Romaniei 36Etapa a 17-a a Ligii Naţionale de baschet feminin programează vineri, 31 ianuarie, de la ora 18.00, în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918” partida cu Rapid (locul 11, 21 de puncte, 5 victorii şi 11 eşecuri). Clasată pe locul secund, cu 29 de puncte, 14 meciuri câştigate (12 la rând) şi o înfrângere, formaţia albaiuliană este incontestabil favorită, cu 5-2 la raportul confruntărilor directe (ultimele 5 întâlniri adjudecate).

Tehnicianul sârb face senzaţie pe banca CSU şi a izbutit să învingă în 5 zile “granzii” autohtoni, CSM Târgovişte (56-46) şi ICIM Arad (61-59) – în meciuri externe. Este vorba de echipele care şi-au împărţit titlurile în România începând din 1997, în mod egal, câte 8 fiecare. Miro este cel care a bătut Aradul în acest sezon, în două rânduri, unicele eşecuri din panoplia campioanei şi deţinătoarei Ligii Europei Centrale, dar, ce-i drept a fost eliminat din Cupa României. Partida din acestă seara va fi una specială pentru pivotul echipei CSU Alba Iulia, Larisa Toma, având în vedere că experimentata baschetbalistă a evoluat pentru Rapid Bucureşti nu mai puţin de 11 sezoane.

*Februarie infernal

11 ianuarie în returul cupei, tot la Arad (52-72) reprezintă data ultimei înfrângeri înregistrate de CSU, urmând 4 victorii în două competiţii: 68-62 la Cajky (CEWL), 76-33 cu Danzio Timişoara şi 56-46 la Târgovişte (în campionat), respectiv recentul succes cu ICIM. Nu este loc de răgaz pentru echipa din Cetatea Marii Uniri, pe care o aşteaptă un program încărcat la maximum, de plidă săptămâna viitoare fiind prevăzute trei întâlniri. Dar iată ce urmează pentru elevele lui Miroslav Popov: *miercuri, 5 februarie, acasă cu Flying Foxes Viena (CEWL); *sâmbătă, 8 februarie, la Oradea; *duminică, 9 februarie, deplasare cu ICIM Arad (ambele în campionat, dispute la un interval de o zi); *marţi, 11 februarie, la Alba Iulia cu Valosun Brno (în Liga Europei Centrale); *sâmbătă, 15 februarie, acasă cu Olimpia Braşov; *miercuri, 19 februarie, la Sf. Gheorghe; *sâmbătă, 22 februarie, cu Nova Vita Tg. Mureş. Rezultă 8 întâlniri, pe două fronturi în numai 23 de zile!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea