Rămâi conectat

Sport

Astăzi, ora 17.00, la Zlatna, Unirea Alba Iulia – Industria Galda, cu “alb-negrii” mari favoriți în derby “de Alba”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Astăzi, de la ora 17.00, pe Stadionul “Minaur” din Zlatna, se dispută penultimul derby “de Alba” al sezonului, între Unirea Alba Iulia (locul șase, 21 de puncte) și “lanterna roșie” Industria Galda de Jos (4 puncte), contând pentru runda a 16-a a eșalonului terț.

Este o întâlnire în care gruparea din Cetatea Marii Uniri pornește drept favorită incontestabilă, “alb-negrii” țintind ocuparea ultimului loc pe podium, după 4 rezultate pozitive (10 puncte). Găldenii, cu 9 eșecuri la rând, folosesc aceste trei etape rămase pentru a se pregăti de barajul pentru evitarea retrogradării, din mai, împotriva unei campioane din Liga a 4-a.

În tur, la Galda de Jos a fost 2-1 pentru vizitatori, ce au înscris golul victoriei în minutul 90 prin M. Codrea, după ce au întors scorul (Frențiu a punctat în minutul 63, a egalat Al. Giurgiu, din penalty, 80), într-un meci încrâncenat și nervi la vestiare. Începute în 2016, tot pe Ampoi, într-un meci Unirea (antrenor… Radu Andone) – Industria 0-2 (goluri Cernea 62 și Frențiu 90+2), duelurile conjudețenilor au consemnat 8 meciuri în Liga a 3-a: trei victorii realizate de găldeni (ultima, în 2019, la acel nebun 2-1, cu goluri din lovituri libere  D. Lupșan și Circov, în ultimele minute) și 5 succese albaiuliene (două la rând).

*În ultimii ani, dispute nebune

Și în Cupa României, disputele de pe “Cetate” au fost pe muchie de cuțit: 2017, calificare a Industriei la loviturile de departajare (5-3); 2018 victorie uniristă, tot după penalty-uri (7-5); 2019, succes al Galdei, 2-1, cu portarul Căt. Suciu parând un unsprezece metri executat de Selagea în minutul 90!

“Știm bine că la un derby local locurile din ierarhie sunt mai puțin importante. Ținând cont de valoarea jucătorilor suntem favoriți, însă trebuie să jucăm la adevăratul potențial. Într-un asemenea meci, adversarii vor avea o altă motivație și determinare. Mai mult, vor fi montați întrucât își joacă una dintre ultimele șase de a mai fi în calcule pentru evitarea barajului”, a spus Adrian Bicheși, ce contează și pe Ad. Matei, revenit după o accidentare (ușoare probleme medicale a acuzat Pocol).

Știm ce reprezintă Unirea în fotbalul județean, formația fanion, una experimentată, aflată într-un moment bun. Ei au prima șansă, atât prun prisma clasamentului, cât și a ultimelor rezultate. Noi ne propunem să contribuim la un spectacol fotbalistic și în același timp să rulăm și alți jucători din efectiv, pentru a le verifica potențialul în perspectiva viitorului sezon„, a anticipat aiudeanul Radu Andone ce are întregul lot la dispoziție.

Acesta a debutat cu stângul pe banca Industriei, 1-2 la Galtiu cu Sănătatea Cluj, gol Tilincă din ofsaid, și are parte de o dispută împotriva ultimei divizionare terțe pe care a pregătit-o un tur de campionat, în 2016, când meciurile interne ale Unirii s-au jucat la… Zlatna.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: LPS Alba Iulia, calificată la turneul semifinal de baschet feminin Under 14

Dan HENEGAR

Publicat

în

LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal de baschet feminin Under 14, iar antrenorul Valentin Urian este în cursă și la Under 13 pentru accederea între primele formații din țară. LPS Alba Iulia s-a calificat la turneul semifinal Under 14 la baschet feminin, un rezultat notabil pentru micuțele baschetbaliste pregătite de antrenorul Valentin Urian, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea