Astăzi, ora 14.00, restanță în Liga a 3-a, Industria Galda de Jos – Unirea Alba Iulia, un derby “de Alba” cu miză enormă

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Astăzi, de la ora 14.00, se dispută un nou derby “de Alba”, confruntarea dintre Industria Galda de Jos și Unirea Alba Iulia, meci restanță din etapa a 7-a a eșalonului terț.

Jocul dintre conjudețene era programat în urmă cu 12 zile, pe 24 octombrie, însă a fost amânat deoarece nu a primit avizul DSP. Între timp, datele problemei s-au schimbat pentru ambele combatante, ce au reușit să-și adauge câte trei puncte în chimir după ce au câștigat jocurile următoare. Găldenii au spart gheața și au repurtat primul succes stagional, la Jucu, pe terenul “virușilor verzi” (au pierdut apoi la Ungheni), iar “alb-negrii” au îndepărtat presiunea prin succesul de pe “Cetate” cu Sticla Arieșul Turda. Din punct de vedere al ierarhiei, amfitrionii sunt pe poziția a 9-a a Seriei a 9-a, cu 4 puncte, iar albaiulienii se clasează pe locul al 6-lea, cu 9 puncte.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Între timp s-au mai rezolvat și din problemele de efectiv, la Industria au revenit Baghiu, Hodea și Puha (va absenta doar Goța – probleme medicale), iar uniriștii pot conta pe S. Fulea (și-a ispășit suspendarea), Bârdea (refăcut), Scrob și Ad, Matei (apți, însă în urmă cu pregătirea fizică). Industria este obligată să suporte ritmul infernal a 4 jocuri în numai 11 zile, după deplasările de săptămâna trecută venind două derby-uri “de Alba” pe propriul teren (sâmbătă, cu CS Ocna Mureș). De partea cealaltă, gruparea din Cetatea Marii Uniri va încheia sezonul cu trei confruntări externe, ieșiri la Galda, Hunedoara și Cugir.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Surse apropiate clubului găldean susțin că “galben-albaștrii” se tem de delegarea centralului Vasile Rodina (Cluj-Napoca). Asta deoarece arbitrul (care la un moment dat a oficiat în Liga a 4-a) are multe sezoane petrecute în fotbalul județean la jocurile ce s-au desfășurat sub tutela AJF Alba (pe atunci Rodina figura din Ocna Mureș). O delegare ce lasă loc de interpretări, însă, în același timp trebuie precizat faptul că în august 2019 Rodina a condus pe “Cetate” jocul din Cupa României Unirea Alba Iulia – Industria Galda, scor 1-2 (cu portarul Cătălin Suciu evitând egalarea în minutul 90+2 când a apărat penalty-ul executat de Selagea).

*Ambiții suplimentare și… datorii

“Încercăm să ne refacem atât fizic cât și moral pentru a da o replică dârză. Nu este ușor să te ridici după ce cazi de atâtea ori, dar și despre asta e sportul, nu doar victorii, succese și voie bună”, a transmis Paul Ciucă, cel mai longeviv antrenor din Alba, la cârma Industriei, neîntrerupt, în Liga a 3-a, din octombrie 2014!

Trebuie să fim foarte serioși și atenți, întrucât Industria este în fața unui hop important, care le va crește adversarilor dorința de victorie și agresivitatea. Tratăm jocul în consecință, știm ce înseamnă un duel interjudețean, iar la acest capitol noi am rămas datori în acest tur”, a spus Adrian Bicheși.

De-a lungul anilor au fost multe schimburi de jucători între cele două conjudețene, iar în acest moment sunt în postura de a îmbrăca tricoul oponenților Căt. Suciu, Petruse, Frențiu, Vonya sau Haiduc (componenți ai Unirii, la diverse niveluri, unii la juniori) – Industria -, respectiv D. Lupșan, Circov și Adam (foști până în vară la Galda de Jos). Ultimul duel direct, la Galda de Jos, în mai 2019, a fost unul interzis cardiacilor, “galben-albaștrii” câștigând cu 2-1 o bătălie pentru supraviețuire, într-un final nebun, lovituri libere fabuloase D. Lupșan și Circov, actualmente în distribuția albaiuliană. La Galda de Jos, “principalul” unirist a cunoscut bucuria primului succes în Liga a 3-a (3-0 în martie 2018), dar și decepția jocului din primăvara anului trecut, acel 1-2 halucinant!

Dan HENEGAR