Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Astăzi, la ora 15.00, pleacă la drum eșalonul terț | Sticla Arieșul Turda – Metalurgistul Cugir, în deschiderea sezonului

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După o pauză de 14 săptămâni, pleacă la drum și caravana eșalonului terț, Metalurgistul Cugir fiind prima dintre conjudețenele ce intră în arenă, cu meci în deplasare astăzi, de la ora 15.00, împotriva Sticlei Arieșul Turda.

Confruntare interesantă între combatante cu obiective total diferite: turdenii (locul 7, 14 puncte), ce mizează pe foștii cugirenii G. Goronea și Budin, își propun să câștige play-out-ul, în vreme ce “roș-albaștrii” (poziția secundă, cu 36 de puncte, un singur eșec în 15 partide) vizează să termine play-off-ul pe treapta a doua a podiumului, ceea ce ar asigura disputarea barajului de promovare.

Gruparea de sub Drăgana a câștigat greu în toamnă, scor 3-2, un duel dramatic în care era condusă în minutul 73, gol decisiv Al. Rus (88). Cugirenii au un ascendent moral considerabil cu 7 victorii directe la rând (ediția trecută s-au impus în două rânduri, 2-1 acasă și 1-0 la Turda, rezultat cu care s-a parafat matematic prezența la barajul de promovare), iar palmaresul direct cuprinde 7 victorii din cele 8 dueluri (o singură remiză albă, în 2014, la Turda)! Metalurgistul a făcut puține modificări în efectiv în pauza competițională (două veniri, Haj și Dohotariu, și 3 plecări) și nu poate conta la acest duel pe Dohotariu (nerefăcut) și Tăban (ruptură de ligamente în amicalul cu Jiul Petroșani, e nevoie de intervenție chirurgicală, caz în care revenirea ește așteptată sezonul viitor!)

Normal că ne propunem să debutăm cu dreptul, să luăm puncte, deși mereu am avut meciuri dificile contra Turdei. Din punctul meu de vedere Sticla reprezintă un oponent incomod, o echipă pe care o vedeam în play-off. Cu siguranță un cuvânt greu de spus îl va avea starea terenului”, a declarat antrenorul Lucian Itu.

Până la terminarea sezonului regular, Metalurgsitul are două deplasări succesive, la Turda și cu Viitorul Cluj, și derby acasă cu liderul CS Hunedoara.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, jucătorii din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, sunt cei 5 jucători din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României Fundașul Alexandru Juncan (29 de ani), mijlocașul Bogdan Oniche (29 de ani), atacantul Alexandru Cioară (29 de ani), toți de la Industria Galda de Jos, plus portarul Sergiu Bistraie (20 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea