Rămâi conectat

Sport

Astăzi, derby lângă fileu: Rapid București – Volei Alba Blaj, ultimul meci al anului

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ultima rundă a turului Diviziei A1 propune un derby, astăzi, de la ora 15.00, în Sala “Giulești”, între Rapid București și campioana Volei Alba Blaj (transmis în direct pe TVR 3).

Gruparea din “Mica Romă” conduce ierarhia voleiului feminin, cu 26 de puncte din 9 victorii (încă nu este clară soarta jocului cu Dinamo, cazul se judecă la comisiile din cadrul FRV, pe teren 3-1, la Comisia de Disciplină 0-3, la “masa verde”), în vreme ce Rapidul are gânduri mari în acest sezon, râvnind titlul în 2023, când se celebrează Centenarul clubului vișiniu. La volei a fost readus Marian Ștefan, arhicunoscut din perioada în care a fost team manager la Dinamo, antrenor a fost instalat italianul Carlo Parisi, un nume mare al voleiului continental, iar campania de transferuri a fost una spectaculoasă: canadianca Jennifer Cross, sud-coreanca Da-Yeong Lee, brazilianca Suelle Oliveira sau cubaneza Cese Montalvo. Asta pe lângă libero-ul Teodora Pusic (Serbia) sau fostele componente ale Blajului Ioana Baciu și Andra Artin.

Bazându-se pe un buget extrem de generos, Rapid a mai înregimentat în vederea returului încă o jucătoare de top: ridicătoarea Pompun Guedpart, căpitanul naționalei Thailandei, la prima experiență în Europa. Rapid s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Challenge, unde va întâlni FC Porto în ianuarie (a eliminat TJ Ostrava după un dublu 3-0), însă în întrecerea internă este abia pe poziția a 5-a, cu 18 puncte, rezultatele nefiind cele scontate. “Alb-vișiniile” au pierdut la Târgoviște (1-3) și acasă cu CSO Voluntari (0-3), irosind puncte și cu CSM București (succes cu 3-2), la ultima reprezentație, însă au câștigat în 5 seturi jocurile externe de la Lugoj și cu Dinamo.

Cu acest derby se trage cortina peste 2022, dar Volei Alba Blaj are parte de un debut de an 2023 încărcat, cu deplasare în Cehia, în 10 ianuarie, la Kutna Hora, pentru meci în Champions League cu SC Prometei Dipro, pentru ca în 14 ianuarie să fie prima rundă din returul Diviziei A1, la Voluntari.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Voleiul din „Mica Romă”, la înălțime: Colegiul Național „Inochentie Micu Clain”, al doilea an consecutiv campioană la ONSS | Turneu semifinal de junioare, în „Alba Blaj” Arena

Dan HENEGAR

Publicat

în

Voleiul din „Mica Romă”, la înălțime: Colegiul Național „Inochentie Micu Clain”, al doilea an consecutiv campioană la ONSS | Turneu semifinal de junioare, în „Alba Blaj” Arena, în 18-21 aprilie Echipa de volei feminin gimnaziu a Colegiului Național „Inochentie Micu Clain” Blaj a câștigat turneul final de la Brăila și a devenit, pentru al doilea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea