Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice „Alba Transilvania” promovează viaţa sănătoasă

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Luni, la sediul Consiliului Judeţean Alba, a avut loc Adunarea Generală a Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice „Alba Transilvania”. Pe ordinea de zi a şedinţei s-a aflat aprobarea programului de activităţi pentru anul în curs, precum şi discutarea problemelor curente cu care membrii asociaţiei se confruntă.
Asociaţia „Alba Transilvania” a fost înfiinţată în luna septembrie a anului trecut, la iniţiativa Consiliului Judeţean Alba, cu scopul de a sprijini producătorii de produse tradiţionale din judeţul Alba. Prin acţiunile asociaţiei se are în vedere asigurarea calităţii produselor, promovarea acestora, precum şi reprezentarea intereselor micilor producători de produse din judeţul Alba şi promovarea acestora.
Un punct important al şedinţei de astăzi l-a constituit aprobarea colaborării cu Conviviumul Slow Food Alba Transilvania. Prin această colaborare se are în vedere promovarea unui stil de viaţă sănătos, în care alimentaţia bazată pe produse de calitate, cum sunt şi produsele tradiţionale, joacă un rol deosebit de important.
„Deşi înfiinţată doar de câteva luni, Asociaţia a reuşit deja să deschidă un magazin de produse tradiţionale la Alba Iulia – La Băcănie –  în colaborare cu o altă asociaţie a cărei activitate este susţinută de Consiliul judeţean Alba, Asociaţia crescătorilor de bovine. Activitatea va continua, anul acesta, prin atragerea de noi membri dar şi prin campanii de atestare şi de promovare a produselor tradiţionale. Alba este unul dintre judeţele preţuite pentru modul în care a ştiut să-şi păstreze şi să-şi promoveze tradiţiile, iar acest lucru va da un plus de valoare şi produselor realizate aici de producătorii tradiţionali”, a precizat Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, prezent la şedinţa Adunării Generale. (N.L.)

foto: arhivă

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419