Rămâi conectat

Actualitate

Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice „Alba Transilvania” promovează viaţa sănătoasă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Luni, la sediul Consiliului Judeţean Alba, a avut loc Adunarea Generală a Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice „Alba Transilvania”. Pe ordinea de zi a şedinţei s-a aflat aprobarea programului de activităţi pentru anul în curs, precum şi discutarea problemelor curente cu care membrii asociaţiei se confruntă.
Asociaţia „Alba Transilvania” a fost înfiinţată în luna septembrie a anului trecut, la iniţiativa Consiliului Judeţean Alba, cu scopul de a sprijini producătorii de produse tradiţionale din judeţul Alba. Prin acţiunile asociaţiei se are în vedere asigurarea calităţii produselor, promovarea acestora, precum şi reprezentarea intereselor micilor producători de produse din judeţul Alba şi promovarea acestora.
Un punct important al şedinţei de astăzi l-a constituit aprobarea colaborării cu Conviviumul Slow Food Alba Transilvania. Prin această colaborare se are în vedere promovarea unui stil de viaţă sănătos, în care alimentaţia bazată pe produse de calitate, cum sunt şi produsele tradiţionale, joacă un rol deosebit de important.
„Deşi înfiinţată doar de câteva luni, Asociaţia a reuşit deja să deschidă un magazin de produse tradiţionale la Alba Iulia – La Băcănie –  în colaborare cu o altă asociaţie a cărei activitate este susţinută de Consiliul judeţean Alba, Asociaţia crescătorilor de bovine. Activitatea va continua, anul acesta, prin atragerea de noi membri dar şi prin campanii de atestare şi de promovare a produselor tradiţionale. Alba este unul dintre judeţele preţuite pentru modul în care a ştiut să-şi păstreze şi să-şi promoveze tradiţiile, iar acest lucru va da un plus de valoare şi produselor realizate aici de producătorii tradiţionali”, a precizat Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, prezent la şedinţa Adunării Generale. (N.L.)

foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea