Rămâi conectat

Cultură Educație

Asociaţia Oraşelor din România vrea salarii mai mari pentru primari şi viceprimari

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

La recenta reuniune de la Mioveni a Comitetului Director al Asociaţiei Oraşelor din România, preşedintele organizaţiei, Teodor Dumitru Banciu, le-a cerut primarilor să militeze pentru recunoaşterea şi întărirea demnităţii publice pe care o reprezintă această funcţie aleasă.
În opinia liderului AOR, primarul trebuie să aibă cel mai înalt nivel al veniturilor salariale în raport cu toţi angajaţii din aparatul propriu şi al managerilor de regii publice sau societăţi comerciale din subordinea consiliului local. Demnitarul AOR mai susţine că salarizarea primarilor trebuie făcută ţinând seama de dimensiunea unităţii administrativ-teritoriale, dar şi de responsabilităţile date de lege. El a prezentat totodată şi grila de salarizare pentru primar-viceprimar de oraş, publicată în Monitorul Oficial din 28.12.2010: primar de oraş (cat. I) – salariu de încadrare: 5142 lei; viceprimar oraş (cat. I) – salariu de încadrare: 4116 lei; primar oraş (cat. II) – salariu de încadrare: 4896 lei; viceprimar oraş (cat. II) – salariu de încadrare 3918 lei; primar oraş (cat. III) – salariu de încadrare: 4656 lei.; viceprimar oraş (cat. III) – salariu de încadrare 3732 lei. În legătură cu aceste venituri, preşedintele AOR s-a arătat nemulţumit faţă de cei care au iniţiat, promovat şi aprobat legile salarizării, deoarece au refuzat fără temei ca primarul şi viceprimarul să beneficieze de spor de vechime, prime, spor pentru ore suplimentare, primă de vacanţă ş.a. Şeful AOR crede că în 2011 va fi aprobată prin lege salarizarea primarului şi viceprimarului prin suplimentarea actualei încadrări cu mai multe clase de salarizare, obiectiv ce va fi îndeplinit începând cu 2012. În finalul discursului liderul AOR îndeamnă cu sloganul „Toţi împreună pentru mai bine, pentru fiecare în parte!”
De reamintit că sediul AOR pentru regiunea 7 Centru se află în oraşul Sălişte, judeţul Sibiu, iar Biroul coordonatorului regional funcţionează din acest an la Primăria Cugir.
Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea