Rămâi conectat

Sport

Asociația Județeană de Fotbal Alba, “Alături de Maryo”! Meci caritabil de gală în 8 martie și asociație non-profit pentru cazurile sociale

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociația Județeană de Fotbal Alba se implică activ în rezolvarea unor cazuri sociale, intențiile fiind extrem de serioase și în viitor, în scopul întinderii unei mâini de ajutor pentru cei ce nu s-au bucurat de un destin fericit.

Lupta pentru viață a puștilor Robert Roman (fiul lui Adrian Roman, portarul Olimpiei Aiud) și Maryo Adrian Brașovean (fiul lui “Gogu” Brașovean, omul bun la toate la AS Pănade) a însemnat semnalul pentru AJF Alba pentru declanșarea unei ample campanii de întrajutorare pentru cazuri asemănătoare.

Solidaritatea fotbalului din Alba a adus sprijin financiar pentru cele două familii greu încercate de soartă, iar în perspectivă se întrevede o accentuare a eforturilor în vederea sprijinirii celor care suferă. De altfel, ediția din acest an a Campionatului Județean de Fotbal în Sală reprezintă și o campanie umanitară, amplasându-se urne la locațiile în care se dispută meciurile. “Cu mare drag facem aceste campanii, să ajutăm cât mai mult. Anunț în premieră un meci caritabil ce va fi în 8 martie, solicitând și Federația Română de Fotbal să ne ajute cu acest meci”, a declarat Cristian Petropulos, președintele Asociației Județene de Fotbal Alba, cu prilejul unei emisiuni la Radio Unirea FM.

*Belodedici, Vlădoiu, Rădoi și Contra, așteptați în Cetatea Marii Uniri

“Numele grele” așteptate la Alba Iulia, de Ziua Femeii, pentru a juca fotbal pentru Maryo sunt Miodrag Belodedici, Ion Vlădoiu, Gheorghe Geolgău, Mirel Rădoi, Cosmin Contra, reprezentanți ai FRF, în funcție de programul în perioada respectivă. O altă idee a președintelui AJF Alba este înființarea unei asociații non-profit, pentru a sprijini cazuri similare. “Vrem să facem o asociație non-profit pentru problemele copiilor din fotbalul județean. Pentru că nu sunt numai cazuri de boală, sunt și alte cazuri de copii ce trăiesc în condiții mai grele. De Crăciun am fost la Galda, cu diverse cadouri, pentru a sprijini pe cineva, căruia nu-i dăm numele, și vrem să mai repetăm gestul”, a spus Petropulos pentru sursa mai sus citată. Robert Roman are 14 ani și a fost diagnosticat cu leucemie în toamna trecută, iar Maryo Adrian Brașovean se luptă de 8 ani pentru viață, cu trei operații pe creier, după ce a fost diagnosticat la vârsta de 4 ani cu o boală cruntă, tumoare cerebrală.

Citește și: “Alături de Maryo”, campanie umanitară în fotbalul din Alba pentru fiul lui Alexandru Brașovean (AS Pănade)

La finele anului trecut, la mijlocul lunii decembrie, Asociația Județeană de Fotbal Alba s-a implicat, cazul lui Maryo alăturându-se celui al lui Robert Roman (fiul lui Adrian Roman, portarul Olimpiei Aiud), un alt puști ce se luptă cu soarta potrivnică, și bulgărele a început să se rostogolească, transformându-se într-o campanie umanitară materializată prin crearea paginii “Alături de Maryo”, în mediul virtual. Astfel, prin intermediul AJF Alba, ediția a patra a Campionatului Județean de Fotbal în Sală ce se desfășoară în această perioadă reprezintă un prilej de acordarea unui ajutor și strângere de fonduri, mizându-se pe solidaritatea umană din lumea fotbalului din județ.

Citește și: FOTO-VIDEO: Mirel Rădoi, Gicu Grozav, Nicolae Stanciu și antrenorii Licenței A UEFA, “Împreună pentru Robert”, într-un meci caritabil!

Reamintim că în luna decembrie, prin intermediul antrenorului Mihai Manea, în Cetatea Marii Uniri, s-a jucat fotbal pentru Robert Roman. Meciul demonstrativ “Împreună pentru Robert”, din Sala de Sport a Universității “1 Decembrie 1918”, a avut o distribuție de gală, cu nume precum Mirel Rădoi sau Gicu Grozav și Nicolae Stanciu ce au fost prezente, alături de generația 2018 a antrenorilor cu Licența A UEFA, asta pe lângă licitația pentru tricouri ale unui jucători importanți din țară.

Sursa foto: AJF Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSU Alba Iulia – Gloria Bistrița 0-1, la pauză, pe Stadionul „Pielarul” din Sebeș | Studenții, o nouă confruntare cu liderul

Dan HENEGAR

Publicat

în

O nouă rundă în eșalonul terț, etapă în care în play-off, CS Universitar Alba Iulia dă piept, la Sebeș, astăzi, ora 17.00, cu Gloria Bistrița-Năsăud, liderul Seriei 9. *0-1, MIN. 7: R. BĂLAN a deschis scorul cu o lovitură de cap din 8 metri, în stânga portarului, după o centrae din stânga, din lovitură liberă. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea