Rămâi conectat

Sport

FOTO-VIDEO: Mirel Rădoi, Gicu Grozav, Nicolae Stanciu și antrenorii Licenței A UEFA, „Împreună pentru Robert”, într-un meci caritabil!

Dan HENEGAR

Publicat

în

„Împreună pentru Robert”, meciul caritabil programat  în Sala de Sport a Universității “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut o distribuție de gală, cu nume precum Mirel Rădoi sau Gicu Grozav și Nicolae Stanciu ce joacă fotbal din suflet pentru Robert Roman.

În tribună sunt în jur de 100 de spectatori, dornici să contribuie la ajutarea lui Robert Roman, dar și să urmărească la lucru „diamantele” locale Gicu Grozav sau Nicolae Stanciu, dar și pe Mirel Rădoi, ce a făcut un efort extraordinar în  a ajunge la Alba Iulia, în ciuda vremii potrivnice, arbitrii fiind Mihai Țîra și Alexandru Vodă.

Inițial oaspeții au condus cu 2-0, dublă Mirel Rădoi, dar s-a restabilit egalitatea 2-2 (2-1 la pauză pentru oaspeți), golurile albaiulienilor fiind marcate de G. Țălnar și Selagea. Ex-uniristul Nicolae Stanciu a marcat pentru echipa antrenorilor. Dar de la 3-2 s-a făcut 3-5 punctând Val Drăgan – de două ori și George Țălnar. S-a restabilit egalitatea prin reușitele lui D. Toma și N. Stanciu, scor 5-5. În distribuția „albilor” au intrat tinerii, care într-o distribuție inedită, ca și vârstă, au marcat și au preluat conducerea cu 6-5, prin puștiul Cătălin Crișan, ce a parafat rezultatul final.

*S-au strâns peste 20.000 de lei!

În urma acestei acțiuni caritabile s-au strâns peste 20.000 de lei, sumă provenită din donațiile persoanelor aflate la sală în calitate de spectatori (6600 de lei), banii oferiți de jucătorii implicați în meci și din licitația de tricouri ce a avut loc la masa festivă (aici totalizându-se în jur de 6300 de lei și încă 1000 de euro). Au fost cumpărate tricourile lui Rădoi (de către Nicușor Stanciu), N. Stanciu (de către Mirel Rădoi), D. Goian (Claudiu Vulpe), Mitriță și Botiș (Armando Popescu), D. Niculae (Ciprian Selagea), Pancu (Emil Dică), D. Man (George Rusu), cel mai generos fiind Mirel Rădoi, care a achiziționat tricoul albaiulianului Nicolae Stanciu contra sumei de 1000 de euro!

A fost implicată în acest joc special generația de antrenori UEFA licența A 2018, care a ajuns în Cetatea Marii Uniri în mod special, să joace pentru Robert. În frunte cu Mirel Rădoi, selecționerul echipei reprezentative de tineret, calificată după două decenii la un turneu final al Campionatului European, antrenorii licențiați în acest an vor să-i dea o mână de ajutor lui Robert în lupta sa cu boala. Inițiatorul acestei acțiuni este antrenorul albaiulian Mihai Manea, ce a săvârșit un gest nobil și și-a invitat colegii de generație să joace pentru a-l salva pe Robert.

Un alt gest extraordinar făcut de lumea fotbalului pentru Robert Roman, băiatul de 13 ani diagnosticat cu leucemie, fiul lui Adrian Roman, portarul Olimpiei Aiud (un alt eveniment a fost în weekend la Aiud și va urma duminică, la Sebeș).

Vor fi tricouri speciale care vor fi licitate la finalul întâlnirii, dar și alte tricouri donate de diverse cluburi și jucători din țară – pentru care se poate dona, au fost instalate urne mobile, asta pentru a strânge cât mai multe fonduri necesare în tratamentul băiatului greu încercat, care în 16 decembrie, la o zi după meciul caritabil, va aniversa 14 anișori.

S-au format două echipe în care s-au regăsit, printre alții, Adrian Roman, Gicu Grozav, George Țălnar, Mihai Dăscălescu, Ciprian Selagea, Ionuț Grozav, Adrian Potopea, Armando Popescu, Cristian Petropulos, Vali Drăgan versus Petre Clep, Mirel Rădoi, Florin Nofitovici, Decebal Grădinaru, Mihai Manea, Nicolae Stanciu, Mugur Gușatu, Dorin Toma, Mihai Ianovschi, Dan Chilom, Tibi Lung, Emil Dică.

[nggallery id=6581]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal, duminică, la Daia Română: Elogii pentru organizatori

Dan HENEGAR

Publicat

în

Duminică, la Daia Română, faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal Duminică 31 martie, la Daia Română, se va desfășura faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal. Ziua de fotbal juvenil de la Daia Română va începe la ora 11.30 cu semifinala Crăciunelu de Jos – Ciugud, urmată, la ora 12.10, de semifinala […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea